Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Tiesitkö? Alkeellinen riisimoka pilaa sushin

Julkaistu 28.10.2014 14:02

MTV LIFESTYLE

Japanissa ahkeraan paikalliseen ruokakulttuuriin tutustumassa reissannut suomalainen huippukokki Kimmo Jylhä tietää, miltä täydellisesti onnistunut – tai epäonnistunut – sushi maistuu.

Aikoinaan Suomen ensimmäisen sushibaarin Helsinkiin vuonna 1999 avannut Kimmo Jylhä hämmästelee villitystä, jonka sushi on Suomessa saanut aikaan. Huippukokki muistuttaa, että riisillä on erityisen tärkeä rooli osana onnistunutta sushipalaa.

Sushissa pääroolia näyttelee riisi

Sushi on jo muutaman vuoden ollut trendiruokaa, jota himoitaan niin lounaalla kuin illallisellakin. Sushia on Suomessakin tarjolla tänä päivänä joka lähtöön, mutta millaista on täydellisesti onnistunut sushi?

– Kaiken A ja O on se, että riisi ja kala tai äyriäinen kohtaavat, Jylhä tiivistää.

Vaikka raaka-aineiden tuoreudella on hurjasti merkitystä sushin onnistumisessa, voi sushin pilata epäonnistumalla niinkin yksinkertaisen kuuloisessa asiassa kuin riisin keittämisessä. Ylikypsästä tai raa'asta riisistä ei saa koskaan aikaan onnistuneita sushipaloja.

– Jos riisi on raakaa tai ylikypsää, niin silloin se on ihan sama, vaikka siihen laittaisi kuinka hyvää tuotetta päälle. Se ei ole hyvää enää, Jylhä toteaa.

Vaikka riisi maustetaan vain kevyesti sushia varten, ei riisin maustamista sovi kuitenkaan sivuuttaa. Jylhän ravintoloissa on oltu aina tarkkoja siinä, että riisi maustetaan tietyn reseptin mukaan.

– Meillä on ollut varmaan sama resepti sieltä vuodesta 1999 asti, se toimi jo silloin, niin ei sitä olla muutettu mihinkään, Jylhä kertoo.

LUE MYÖS:
Suomalainen makkara kalpenee Japanin ”raksamiehen herkulle” – raakaa kanaa!
”Hinta kaksi euroa kilolta” – miksi nämä lihaherkut eivät kelpaa suomalaisille?

Heli Kuitunen, heli.kuitunen(at)mtv.fi

Lisää aiheesta:

Sushia huoneenlämpöisenä vai jääkaappikylmänä? Ravintoloitsija avaa suosikkiruoan salat – "Käsin maistuu kaikki paremmalta"Japanilainen huippukokki tuli Suomeen ja halusi ehdottomasti testata poikkeuksellista sushia: "En ole koskaan ennen päässyt kokeilemaan"Tiesitkö tätä sushista? Moni mokaa soijan kanssa – eikä riisin kuulu olla tällaista!Unohda puikot! Suomessa vieraillut japanilainen kansanedustaja paljastaa, kuinka sushia kuuluisi oikeaoppisesti syödä Järvenpääläinen sushi on ilmiö! Japanilaiset kansanedustajat ihastuivat suomalaisen ruokakaupan tarjontaan: "Se on loistava asia"Suomalainen ravintoloitsija kannustaa: Kaksi asiaa, jotka suomalaisten tulisi omaksua japanilaisesta ruokakulttuurista
SushiMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Sushi
  • 14.10.17:22
    Ruoka

    Sushiakin suositumpaa! Japanin omaa "karjalanpiirakkaa" saa Suomestakin

  • 23.3.17:31
    Ruoka

    Sushiautomaatit rantautuvat Suomeen – tästä on kyse

  • 18.3.14:47
    Ravintolat

    Helsinkiläinen sushiravintola suljettiin – törkyisessä kunnossa, runsaasti eläviä ja kuolleita torakoita

  • 10.3.13:02
    Ruoka

    Sushikokki kertoo, mikä markettisushissa mättää – "Aika kaukana siitä, mitä sen kuuluisi olla"

  • 16.10.202409:09
    Ruoka

    Hiilaritonta sushia! Ennennäkemätön suomalaiskeksintö palkittiin maailman parhaana