Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Tiesitkö? A-luokan makkaraa ei ole enää olemassa

Lehtikuva
Julkaistu 18.07.2014 08:14

MTV LIFESTYLE

Heinäkuun alusta lähtien makkarapaketeissa ei ole saanut enää käyttää merkintää "A-luokan makkara".

A-luokan makkarat ovat nyt lopullisesti kadonneet kaupoista. Makkaran koostumusta ja A-luokan makkaroita koskevat vaatimukset muuttuivat 1.7.2012. Muutokselle annettiin kahden vuoden siirtymäaika, jonka myötä merkintöjen oli poistuttava 1.7.2014 mennessä.  Muutos liittyy Suomen ja EU:n elintarvikelainsäädännön yhtenäistämiseen.

Merkintöjen poistuminen ei kuitenkaan tarkoita muutosta itse makkaroille. Makkaraa voi tehdä samalla reseptillä kuin ennenkin. Lihan määrä on jatkossakin käytävä selkeästi ilmi paketeista, myös makkaran rasvan määrä on ilmoitettava.

A-luokan makkaralla tarkoitetaan makkaraa, jonka valmistusaineena käytetyn lihan ja muiden lihaan verrattavien valmistusaineiden yhteismäärä on vähintään 63 prosenttia. Muina lihaan verrattavina valmistusaineina on käytetty vain elimiä, silavaa tai muuta rasvaa, kamaraa tai siipikarjan nahkaa. Makkara valmistusaineena ei ole käytetty tärkkelystä tai perunajauhoja.

Lähde: Lihatiedotus

(MTV LIFESTYLE)

Lisää aiheesta:

Kauppojen lihapaketteihin muutosKeto-elintarvikkeet joutumassa ongelmiin Suomessa – sanan käyttö saatetaan kieltääSatoja kiloja grillimakkaraa vedetään myynnistä: "Tuotteet on hävitettävä, pahoittelemme virhettä"Tiesitkö tätä grillimakkaroista? Yksi merkintä katosi makkarapaketeista Suomessa jo vuosia sitten – paljasti oleellisen tiedon sisällöstäRavintoloiden velvollisuus kertoa lihan alkuperämaa astui voimaan – nämä lihat on ilmoitettava: "Merkillinen rajanveto"Lihakohun mittasuhteet kohdilleen: Makkara ei yhtä vaarallista kuin tupakointi
GrillausMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Grillaus
  • 21.7.12:37
    Tulipalot

    Vältä yleinen sammutusmoka, jos grilli leimahtaa

  • 14.7.17:28
    Kesämyytit

    Onko kasvisten grillaaminen folion sisällä terveellisempää?

  • 6.7.17:27
    Ruoka

    Mausteseos, joka haastaa marinadit – tulee todella maukasta broileria!

  • 24.6.10:53
    Ruoka

    4 asiaa, jotka jokaisen kanaa grillaavan tulee huomioida

  • 22.6.12:38
    Kierrätys

    Kierrätätkö hanapakkauksen oikein? Näin lajittelet juhannusjätteet