Tiesitkö? A-luokan makkaraa ei ole enää olemassa

Lehtikuva

Heinäkuun alusta lähtien makkarapaketeissa ei ole saanut enää käyttää merkintää "A-luokan makkara".

A-luokan makkarat ovat nyt lopullisesti kadonneet kaupoista. Makkaran koostumusta ja A-luokan makkaroita koskevat vaatimukset muuttuivat 1.7.2012. Muutokselle annettiin kahden vuoden siirtymäaika, jonka myötä merkintöjen oli poistuttava 1.7.2014 mennessä.  Muutos liittyy Suomen ja EU:n elintarvikelainsäädännön yhtenäistämiseen.

Merkintöjen poistuminen ei kuitenkaan tarkoita muutosta itse makkaroille. Makkaraa voi tehdä samalla reseptillä kuin ennenkin. Lihan määrä on jatkossakin käytävä selkeästi ilmi paketeista, myös makkaran rasvan määrä on ilmoitettava.

A-luokan makkaralla tarkoitetaan makkaraa, jonka valmistusaineena käytetyn lihan ja muiden lihaan verrattavien valmistusaineiden yhteismäärä on vähintään 63 prosenttia. Muina lihaan verrattavina valmistusaineina on käytetty vain elimiä, silavaa tai muuta rasvaa, kamaraa tai siipikarjan nahkaa. Makkara valmistusaineena ei ole käytetty tärkkelystä tai perunajauhoja.

Lähde: Lihatiedotus

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja