Tiedemiehiltä uskomaton lihapullakeksintö: "Se maistui juuri sille, kuin lihapullan kuuluukin "
Amerikkalaiset onnistuivat valmistamaan kaikkien aikojen ensimmäisen keinolihapullan.
Amerikkalainen start up -yritys on valmistanut kaikkien aikojen ensimmäisen perinteisen lihapullan laboratoriossa kasvatetusta keinolihasta. Keinolihapulla muistuttaa kaikilta ominaisuuksiltaan asiantuntijoiden mukaan aivan tavallista lihapullaa.
– Katsoimme, kuinka lihapulla reagoi pannulla, kuulimme sen tirisevän ja haistoimme lihaa. Se maistui juuri sille, kuin lihapullan kuuluukin, Memphis Meatsin toimitusjohtaja Uma Valeti toteaa.
– Tämä on ensimmäinen kerta, kun lihapulla on paistettu naudan soluista, joiden vuoksi ei ole tarvinnut tappaa eläintä, Valeti jatkaa.
Memphis Meats kasvattaa laboratorio-oloissa keinolihaa eläinten lihassoluista. Yritys kehittää jatkuvasti naudan-, porsaan ja kananlihan valmistusprosessiaan, ja tavoitteena on saada tuotteita myyntiin 3–4 vuoden kuluessa.
Tulevaisuudessa ensimmäisenä keinolihatuotteista aiotaan ottaa myyntiin hodarit, makkarat, hampurilaiset sekä lihapullat. Tuotteita kehittämään aiotaan palkata arvostettuja kokkeja, jotta keinolihoista saataisiin mahdollisimman paljon irti.
Lähde: Fox News
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan