Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Tiedätkö, mitä eroa on kuohu- ja vispikermalla? Näin valitset oikean tuotteen äitienpäiväkakkuusi

Shutterstock
Julkaistu 10.05.2019 12:47

Laura Matilainen

laura.matilainen@mtv.fi

Kuohukerma on monipuolisempi, mutta vispikermasta tehty vaahto on kestävämpi vaihtoehto etenkin leivonnaisten kuorruttamiseen. 

Kuohukerma vai vispikerma? Tämä kysymys saattaa nousta monelle kotileipurille mieleen kaupan maitohyllyn valikoimaa tutkiessa.

Se, valitseeko leipomuksiinsa mieluummin kuohu- vai vispikerman, on osittain makukysymys, mutta kermat eroavat toisistaan myös ominaisuuksiensa perusteella. 

Vispikerma pursotuksiin ja koristeluun

Kuohukermaa kestävämpi vispikerma on varma valinta kakkujen ja jälkiruokien koristeluun sekä pursotuksiin, sillä siitä syntyy hyvin muotoiltava ja tiivis vaahto. Vaahdotettaessa vispikerman tilavuus kasvaa yli kaksinkertaiseksi.

kermavaahto
Vispikerman vatkaaminen vie kuohukermaa hieman enemmän aikaa.Shutterstock

Vaikka kuohukermaa hieman rasvapitoisempi vispikerma on kehitetty erityisesti leivontakäyttöön, voi sitä tarvittaessa käyttää myös ruoanlaittoon kuohu- tai ruokakerman sijaan.

VINKKI: Jos haluat kakkuihisi todella hyvin kestävän vaahdon, kannattaa vispkerman joukkoon vatkata hieman kreemijauhetta. 

Kuohukerma sopii moneen 

Kuohukerma on tuote, joka sopii ominaisuuksiensa ja makunsa puolesta niin ruoanlaittoon kuin leivontaan. Kuohukerman tilavuus kasvaa vaahdotettaessa noin puolitoistakertaiseksi, mutta vaahto ei kestä yhtä hyvin lämpöä kuin vispikerma.

LUE MYÖS: Kakun ja suosikkisuklaan täydellinen liitto! Annin Kindertäytekakku on kevään takuuvarma hitti

Etenkin lämpimällä säällä kakut kannattaa kuorruttaa kuohukerman sijaan vispikermalla. Jos aidon kuohukerman maku on mieleesi, voit täyttää kakut kuohukermalla ja kuorruttaa kestävämmällä vispikermalla.

Kakkuihin ja jälkiruokiin sopivien kinuskien ja toffeeherkkujen valmistukseen kuohukerma taas on paras valinta.

Lähteet: Valio, Kinuskikissa

Lisää aiheesta:

Unohtuiko vispikerma? Kokkiopettaja neuvoo, miten teet täysmaidosta kermavaahtoa – salaisuus piilee yhdessä ainesosassaPaluu menneisyyteen: Vanhanajan klassikkokakku on taas trendikäs tarjottava – koska olet viimeksi leiponut tätä vanhempien sukupolvien suosikkiherkkua? Älä mokaa kuorrutteen kanssa! Näillä kikoilla teet kermavaahdosta helposti kestävämpää Perinteiset kakutko tylsiä? Tv-kokin vinkeillä näyttävä lopputulos!Inhoatko mämmiä ja pashaa? Näillä pääsiäisvinkeillä mielesi muuttuu!Kolme erilaista vaihtoehtoa – tunnetko marengit ja niiden käyttötavat?
LeivontaÄitienpäiväMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Leivonta
  • 19.10.17:22
    Ruoka

    Maaritilla välähti: Teki mahtavan "karjalanpiirakan"

  • 4.10.17:32
    Ruoka

    Tee minuutin kikka pakastekorvapuusteille – mielettömän hyvä lopputulos!

  • 3.10.07:44
    Ruoka

    Juha on leiponut 1,5 miljoonaa korvapuustia – mikä on täydellisen pullan salaisuus?

  • 19.9.17:03
    Ruoka

    Omenapiirakka, johon et pety! Maisemakahvilan versio on mykistävän hyvää

  • 16.9.17:02
    Ruoka

    "Tyrmäävän hyvää!" – Hanna Sumarin omenapiirakka on helppo leipoa