Tiedätkö, mitä eroa on kuohu- ja vispikermalla? Näin valitset oikean tuotteen äitienpäiväkakkuusi

1:39 Täytekakku jonka 5-vuotiaskin osaa tehdä
Videolta voit poimia täytekakun reseptin, jonka leipominen onnistuu lapseltakin.

Kuohukerma on monipuolisempi, mutta vispikermasta tehty vaahto on kestävämpi vaihtoehto etenkin leivonnaisten kuorruttamiseen. 

Kuohukerma vai vispikerma? Tämä kysymys saattaa nousta monelle kotileipurille mieleen kaupan maitohyllyn valikoimaa tutkiessa.

Se, valitseeko leipomuksiinsa mieluummin kuohu- vai vispikerman, on osittain makukysymys, mutta kermat eroavat toisistaan myös ominaisuuksiensa perusteella. 

Vispikerma pursotuksiin ja koristeluun

Kuohukermaa kestävämpi vispikerma on varma valinta kakkujen ja jälkiruokien koristeluun sekä pursotuksiin, sillä siitä syntyy hyvin muotoiltava ja tiivis vaahto. Vaahdotettaessa vispikerman tilavuus kasvaa yli kaksinkertaiseksi.

Vaikka kuohukermaa hieman rasvapitoisempi vispikerma on kehitetty erityisesti leivontakäyttöön, voi sitä tarvittaessa käyttää myös ruoanlaittoon kuohu- tai ruokakerman sijaan.

VINKKI: Jos haluat kakkuihisi todella hyvin kestävän vaahdon, kannattaa vispkerman joukkoon vatkata hieman kreemijauhetta. 

Kuohukerma sopii moneen 

Kuohukerma on tuote, joka sopii ominaisuuksiensa ja makunsa puolesta niin ruoanlaittoon kuin leivontaan. Kuohukerman tilavuus kasvaa vaahdotettaessa noin puolitoistakertaiseksi, mutta vaahto ei kestä yhtä hyvin lämpöä kuin vispikerma.

Etenkin lämpimällä säällä kakut kannattaa kuorruttaa kuohukerman sijaan vispikermalla. Jos aidon kuohukerman maku on mieleesi, voit täyttää kakut kuohukermalla ja kuorruttaa kestävämmällä vispikermalla.

Kakkuihin ja jälkiruokiin sopivien kinuskien ja toffeeherkkujen valmistukseen kuohukerma taas on paras valinta.

Lähteet: Valio, Kinuskikissa

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja