Thaimaalaisravintolan burgeri voi hirvittää herkimpiä – söisitkö itse tätä?
Thaimaalainen ravintoloitsija haluaa tehdä sirkoista helpommin lähestyttävän proteiinin lähteen.
Sirkoista ravinnon lähteenä on puhuttu jo vuosia, mutta jostain syystä varsinkaan Suomessa ei olla innostuttu rouskuvista hyönteisistä kovinkaan paljoa.
Sen sijaan Thaimaan Bangkokissa pop-up-hampurilaisravintola menestyy juurikin tarjoamansa "ötökkäburgerin" ansiosta.
Ravintolan omistaja Pooripat Thiapairat halusi tehdä proteiinirikkaasta "super foodista" helpommin lähestyttävän hampurilaisen muodossa.
– Sirkkojen ei tarvitse olla tarjolla pelkästään katukeittöissä. Sirkoista voi tehdä hampurilaisia, leivonnaisia tai jopa mausteseoksen, jolla voidaan maustaa ranskanperunoita – nämä ovat kaikki mahdollisia, Thiapairat kommentoi Channel News Asialle.
Thiapairat uskoo, että sirkkojen lisääntynyt kysyntä auttaisi työllistämään myös thaimaalaisia maanviljelijöitä ja vähentämään lihantuotannosta syntyviä päästöjä.
Katso yllä olevalta videolta, miten herkullisen näköisiä hampurilaisia Thiapairatin ravintolassa valmistetaan.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan