Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Thaimaalaisravintolan burgeri voi hirvittää herkimpiä – söisitkö itse tätä?

KameraOne
Julkaistu 30.09.2022 16:29

Emmi Niiniaho

Thaimaalainen ravintoloitsija haluaa tehdä sirkoista helpommin lähestyttävän proteiinin lähteen.

Sirkoista ravinnon lähteenä on puhuttu jo vuosia, mutta jostain syystä varsinkaan Suomessa ei olla innostuttu rouskuvista hyönteisistä kovinkaan paljoa.

Sen sijaan Thaimaan Bangkokissa pop-up-hampurilaisravintola menestyy juurikin tarjoamansa "ötökkäburgerin" ansiosta.

Ravintolan omistaja Pooripat Thiapairat halusi tehdä proteiinirikkaasta "super foodista" helpommin lähestyttävän hampurilaisen muodossa.

– Sirkkojen ei tarvitse olla tarjolla pelkästään katukeittöissä. Sirkoista voi tehdä hampurilaisia, leivonnaisia tai jopa mausteseoksen, jolla voidaan maustaa ranskanperunoita – nämä ovat kaikki mahdollisia, Thiapairat kommentoi Channel News Asialle.

Thiapairat uskoo, että sirkkojen lisääntynyt kysyntä auttaisi työllistämään myös thaimaalaisia maanviljelijöitä ja vähentämään lihantuotannosta syntyviä päästöjä.

Katso yllä olevalta videolta, miten herkullisen näköisiä hampurilaisia Thiapairatin ravintolassa valmistetaan.

Lue myös: Max ja Jack ahmivat käsittämättömän kuuden kilon pizzan yhdeltä istumalta: "Ei mahtunut kunnolla keittiön ovesta"

Lue myös: Mikä on kaupan paras hampurilaissämpylä? MTV testasi yhdeksän erilaista: Tässä ovat suosikit!

Lisää aiheesta:

Kiinalainen katukokki kehitti yllättävän hittiannoksen – maksaisitko tästä kaksi euroa?Uudenlainen hodari Suomeen – Burgerimies-Ossi iskee nyt omalla ruokakojullaanRavintofysiologi alkoi varastoida kasapäin roskaruokaa vuonna 2019 – pysäyttävä johtopäätösHelppo nakkiresepti jakaa mielipiteet: Söisitkö itse?Mitä ihmettä? Niksinikkari tyrmää yleisen tavan syödä hampurilaisia – näin se kuuluisi oikeasti tehdäJulkkiskokki tyrmää kasvipohjaiset burgerit: "Se ei tuota minulle iloa millään tavalla"
RuokaMitä ihmettä?HyönteisetMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka
  • Eilen17:14
    Leivonta

    Superkätevä tapa tehdä joulutortut: "Lopputulos on tosi hyvä!"

  • Eilen08:44
    Ruokakauppa

    Asiakkaat keksivät kieron keinon hyödyntää punalapputarjouksia – näin kommentoivat Lidl, K- ja S-ryhmä

  • 15.11.09:57
    Leivonta

    Torttutaikinaa, lehtitaikinaa vai voitaikinaa? Paras valinta joulutorttuihin

  • 14.11.16:59
    Veneet ja laivat

    Tiesitkö? Laivan buffetista voi saada alennusta tietyssä tapauksessa

  • 14.11.10:15
    Matkailu

    Tämä ruoka houkuttelee suomalaiset risteilylle – nyt laivoille keksittiin uusi valttikortti