Yllätä perheesi ihanilla mauilla – thaimaalainen klassikko syntyy käden käänteessä

HellapoliisiPadThai
Kasvikset voit valita juuri omien makumieltymystesi mukaan. Hellapoliisi/Kati Jaakonen

Hellapoliisin Pad Thai on rento ruokalaji, jota voit helposti muokata juuri omaan makumaailmaasi sopivaksi. 

Pad Thai on Thaimaasta tuttu ruokalaji, jonka valmistat nopeasti vaikka työpäivän jälkeen. Vaikka ruoka syntyy käden käänteessä, se sopii mainiosti myös rentojen illanistujaisten ruokapöytään.

Tähän Hellapoliisin reseptiin voit käyttää broilerin tilalla myös nyhtökauraa, härkistä, tofua tai vaikkapa naudan- tai porsaanlihaa. Kasviksia voit valita ruokaan jääkaapin sisällön tai mieltymysten mukaan.

Pah Thai (4 annosta) 

180 g riisinuudeleita + vettä
kiehuvaa vettä
2 rkl öljyä
400-500 g broilerinfileesuikaleita, nyhtökauraa, härkistä, porsaan- tai naudanfileesuikaleita tai tofua
½ tl suolaa
1 chilipaprika
2 valkosipulinkynttä
1 iso porkkana
½ kesäkurpitsa
100 g siitakesieniä
200 g Bellaverde & Fiorina (varsiparsakaali ja varsikukkakaali)
2-3 rkl kalakastiketta
​​​​​​​mustapippuria myllystä
kevätsipulia
tuoretta korianteria
tuoretta minttua

Laita riisinuudelit kulhoon ja laske päälle vettä sen verran, että ne peittyvät. Anna liota hetki. Valuta ja kaada päälle kiehuvaa vettä hetkeksi, kunnes riisinuudelit pehmenevät. Valuta.

Esikäsittele kasvikset. Hienonna chilipaprika ja kuoritut valkosipulinkynnet. Kuori ja paloittele porkkana, kesäkurpitsa ja tarvittaessa siitakesienet. Leikkaa varsiparsakaalista ja -kukkakaalista pieni pala kannasta.

Kuumenna öljy isolla wokkipannulla ja paista broilerinfileesuikaleet kauttaaltaan ja mausta suolalla. Lisää kaikki kasvikset ja kääntele hetki.

Lisää vielä valutetut riisinuudelit ja kääntele kovalla lämmöllä, kunnes kuumenevat. Mausta ruoka kalakastikkeella ja mustapippurilla. Ripottele pinnalle kevätsipulia, korianteria ja minttua. Tarjoa seuraksi chilikastiketta.

***

Herkullinen kanawokki 0:31

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.