Perjantai on meidän perheessä yhä kalapäivä. Viime viikolla tuli yllätettyä itsensä todella maukkailla kalapihveillä, joille kurkkurelissi antaa lisää voimaa ja raikkautta.
Ne toimivat yhtä hyvin arjessa illallisena riisin kera tai juhlavammassa kattauksessa alkuruokana tai osana laajempaa thai-henkistä kattausta. Ruoan tulisuutta voi säädellä helposti relissin chilimäärällä tai vähentämällä curry-tahnan määrää. Jotain chilisyyttä tämä ruoka kaipaa joka tapauksessa.
VINKKI! Tuoreet kaffir-limen lehdet tuovat pihvien makuun ominaisen vivahteen, mutta jos et löydä niitä etnisistä kaupoistakaan (tsekkaa myös pakaste), voit korvata ne 1-2 luomulimen raastetulla kuorella. Maustehyllyistä löytyvät kuivatut lehdet eivät sovi tähän.
VINKKI 2! Pidän itse rustiikkisemmasta rakenteesta ja pilkoin kalan hienoksi. Mikäli haluat tasaisempaa ja helpompaa koostumusta ja surautat kalan massaksi, voit myös uppopaistaa pihvit. Veitsellä pilkottu kala hajoaa helposti uppopaistossa, joten unohda se.
Thai-henkiset kalapihvit ja kurkkurelissi
4 hlölle
300 g valkolihaista kalaa, esim. kuhaa tai haukea
3 rkl punaista curry-tahnaa (thai)
1 kananmuna
1 rkl fish sauce
1 tl tomusokeria
5 kaffir-limen lehtiä, hienonnettuna
1 kevätsipuli, hienonnettuna
kasviöljyä, esim. rypsi tai auringonkukka
limelohkoja
kurkkurelissiä (ohje alla)
