Thai-basilikalla maustettu valkoinen sangria

Nopea ja helppo valkoinen sangria, jolle thai-basilika tuo omaleimaisuutta ja virkistystä.

Alkaneen kesäloman kunniaksi päätin tehdä sangriaa. Kaapissa huuteli Rieslingiä ja lähdin etsimään valkoisen sangrian ohjetta. Valitettavan moni sangriaresepti on turhan monimutkainen ja vaatii kaikenlaisia likööreitä ja viinaksia. Food & Wine -julkaisusta löytyi simppeli ohje, jolla tekaisee herkullisen kesäpäivän drinksun nopeasti. Thai-basilika antaa juomaan hauskan pienen lisäsävyn.

Juoman alkoholipitoisuutta ja maun vahvuutta on helppoa säätää päälle kaadetun kivennäisveden määrällä.

Thai-basilikalla maustettu valkoinen sangria
3/4 dl sokeria
3/4 dl vettä
8 thai-basilikan vartta
1 luomusitruunan kuori soiroina
1 luomuappelsiinin kuori soiroina
2 ploa kylmää valkoviiniä, esim. Pinot Grigio
2 dl brandyä
1,5 dl appelsiinimehua
jäitä
kylmää kivennäisvettä
ohuita appelsiinisiivuja, koristeeksi

OHJE: Tee sokeriliemi. Kaada kattilaan vesi ja sokeri. Kuumenna ja sekoita, kunnes sokeri on sulanut kokonaan. Ota jäähtymään ja laita mukaan thai-basilikan varret sekä sitruunan ja appelsiinin kuorisiivut. Anna jäähtyä ja maustua puoli tuntia. Siivilöi liemi.

Kaada kannuun sokeriliemi, valkoviini, brandy ja appelsiinimehu. Sekoita. Kaada jäillä täytettyihin laseihin ja lorauta kivennäisvettä päälle maun mukaan. Koristele appelsiinisiivuilla.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!