Thai-basilikalla maustettu valkoinen sangria
Nopea ja helppo valkoinen sangria, jolle thai-basilika tuo omaleimaisuutta ja virkistystä.
Alkaneen kesäloman kunniaksi päätin tehdä sangriaa. Kaapissa huuteli Rieslingiä ja lähdin etsimään valkoisen sangrian ohjetta. Valitettavan moni sangriaresepti on turhan monimutkainen ja vaatii kaikenlaisia likööreitä ja viinaksia. Food & Wine -julkaisusta löytyi simppeli ohje, jolla tekaisee herkullisen kesäpäivän drinksun nopeasti. Thai-basilika antaa juomaan hauskan pienen lisäsävyn.
Juoman alkoholipitoisuutta ja maun vahvuutta on helppoa säätää päälle kaadetun kivennäisveden määrällä.
PS. Tsekkaa myös inkiväärillä maustettu valkoinen sangria sekä punaviinisangria.
Thai-basilikalla maustettu valkoinen sangria
3/4 dl sokeria
3/4 dl vettä
8 thai-basilikan vartta
1 luomusitruunan kuori soiroina
1 luomuappelsiinin kuori soiroina
2 ploa kylmää valkoviiniä, esim. Pinot Grigio
2 dl brandyä
1,5 dl appelsiinimehua
jäitä
kylmää kivennäisvettä
ohuita appelsiinisiivuja, koristeeksi
OHJE: Tee sokeriliemi. Kaada kattilaan vesi ja sokeri. Kuumenna ja sekoita, kunnes sokeri on sulanut kokonaan. Ota jäähtymään ja laita mukaan thai-basilikan varret sekä sitruunan ja appelsiinin kuorisiivut. Anna jäähtyä ja maustua puoli tuntia. Siivilöi liemi.
Kaada kannuun sokeriliemi, valkoviini, brandy ja appelsiinimehu. Sekoita. Kaada jäillä täytettyihin laseihin ja lorauta kivennäisvettä päälle maun mukaan. Koristele appelsiinisiivuilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan