Texmex-viikko muuttui viikoiksi. On hienoa huomata, kuinka pienestä kunnon maut ovat lopulta kiinni. Tai no, siis itsetehdystä ruoasta. Tähän mennessä on saatu aikaiseksi tortillat, mangosalsa, guacamole sekä chilinen lihahöystö. Jotta fiesta olisi täydellinen, täytyy tacojen väliin löytyä vaihtoehtoinen täyte. Oluessa haudutettu ja riivitty lampaan tai karitsan potka antaa tuhtia ja syvää makua hedelmäisille ja chilisille lisukkeille. Ja on kaiken lisäksi helppo ja nopea valmistaa. Haudutusaika toki on pitkähkö, mutta sinä aikana voi kaivaa rauhassa sombreroja esiin. Ja tehdä tortillat ja soosit.
Nappasin ohjeen aiemminkin (vastikkeetta) mainostamastani Jonas Crambyn kirjasta Texmex alusta alkaen. Reseptiä voi muokata helposti mielensä mukaan. Mieleinen mausteseos pintaan, ruskistetaan liha ja laitetaan olueen hautumaan.
Oluessa haudutetut karitsanpotkat
4-8 annosta riippuen muista täytteistä
2 karitsanpotkaa tai 1 lampaanpotka





