Texmex-viikko: Oluessa haudutettu ja riivitty karitsanpotka tacon väliin

MTV Oy, All rights reserved

Texmex-viikko muuttui viikoiksi. On hienoa huomata, kuinka pienestä kunnon maut ovat lopulta kiinni. Tai no, siis itsetehdystä ruoasta. Tähän mennessä on saatu aikaiseksi tortillat, mangosalsa, guacamole sekä chilinen lihahöystö. Jotta fiesta olisi täydellinen, täytyy tacojen väliin löytyä vaihtoehtoinen täyte. Oluessa haudutettu ja riivitty lampaan tai karitsan potka antaa tuhtia ja syvää makua hedelmäisille ja chilisille lisukkeille. Ja on kaiken lisäksi helppo ja nopea valmistaa. Haudutusaika toki on pitkähkö, mutta sinä aikana voi kaivaa rauhassa sombreroja esiin. Ja tehdä tortillat ja soosit.

Nappasin ohjeen aiemminkin (vastikkeetta) mainostamastani Jonas Crambyn kirjasta Texmex alusta alkaen. Reseptiä voi muokata helposti mielensä mukaan. Mieleinen mausteseos pintaan, ruskistetaan liha ja laitetaan olueen hautumaan.

Oluessa haudutetut karitsanpotkat

4-8 annosta riippuen muista täytteistä

2 karitsanpotkaa tai 1 lampaanpotka

3 rkl chilijauhetta

3 rkl juustokuminaa

1 rkl korianterinsiemeniä, jauhettuna

2 tl kanelia

suolaa maun mukaan

66 cl tummaa olutta

4 rkl siideriviinietikkaa

2 rkl tomaattipyreetä

öljyä paistamiseen

Sekoita kuivat aineet keskenään ja hiero seos lihan pintaan. Kuumenna iso, uunin kestävä kattila liedellä. Lorauta pohjalle hiukan öljyä ja paista liha kauttaaltaan kauniin ruskeaksi. Laske lämpöä ja lisää tomaattipyree, siideriviinietikka ja olut. Laita kansi päälle ja hauduta n. 4 h tai kunnes liha alkaa irrota nostamalla luusta ja hajota säikeiksi nyppimällä. Ota liha pois kattilasta ja keitä lientä kokoon. Riivi liha säikeiksi haarukalla tai sormin. Kostuta sitä hiukan liemellä, josta voi käyttää loput dippinä tai taco-soosina. 

http://blogit.mtv.fi/sivumaku/files/2014/01/photo-47-1024x979.jpg

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat