Tässä vaiheessa on tehty tortillat ja soosit valmiiksi. Nyt on lihan vuoro. Oikeasti täytteen tekeminen täytyy aloittaa ihan ensimmäisenä. Sen hautuessa voi sitten valmistaa muut härpäkkeet. Aloitetaan chilisellä lihahöystöllä, joka mukailee chili con carnea, mutta siinä ei ole papuja.
Maku saa olla tulinen, ehkä jopa omalle maulle sykäyksen verran liian tulinen, koska hedelmäinen guacamole tai mangosalsa yhdessä tortillan kanssa hillitsee tulisuutta yllättävän paljon, mutta tyylikkäällä tavalla. Maistele toki pitkin haudutusta, ettei tule yllätyksiä. Intiaanisokeri pyöristää tarvittaessa makua.
Reseptin pohja on Jonas Crambyn Texmex alusta alkaen -kirjasta, mutta säädin reseptiä hiukan suoraviivaisemmaksi ilman chili-hifistelyjä. Chipotlet, anchot ja muut tarkat laadut voisi pelästyttää meitä peruskaupoissakävijöitä.
Chilinen lihahöystö
4-8 hlölle riippuen fiesta-tarjoilusta
n. 1 kg naudan lapaa
2-3 rkl vehnäjauhoja
1 kokonainen valkosipuli, hienonnettuna



