Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Texmex-viikko: Chilinen lihahöystö tacon väliin

MTV Oy, All rights reserved
Julkaistu 23.01.2014 20:59

Tässä vaiheessa on tehty tortillat ja soosit valmiiksi. Nyt on lihan vuoro. Oikeasti täytteen tekeminen täytyy aloittaa ihan ensimmäisenä. Sen hautuessa voi sitten valmistaa muut härpäkkeet. Aloitetaan chilisellä lihahöystöllä, joka mukailee chili con carnea, mutta siinä ei ole papuja. 

Maku saa olla tulinen, ehkä jopa omalle maulle sykäyksen verran liian tulinen, koska hedelmäinen guacamole tai mangosalsa yhdessä tortillan kanssa hillitsee tulisuutta yllättävän paljon, mutta tyylikkäällä tavalla. Maistele toki pitkin haudutusta, ettei tule yllätyksiä. Intiaanisokeri pyöristää tarvittaessa makua.

Reseptin pohja on Jonas Crambyn Texmex alusta alkaen -kirjasta, mutta säädin reseptiä hiukan suoraviivaisemmaksi ilman chili-hifistelyjä. Chipotlet, anchot ja muut tarkat laadut voisi pelästyttää meitä peruskaupoissakävijöitä.

Chilinen lihahöystö

4-8 hlölle riippuen fiesta-tarjoilusta

n. 1 kg naudan lapaa

2-3 rkl vehnäjauhoja

1 kokonainen valkosipuli, hienonnettuna

chilirouhetta maun mukaan

kasviöljyä

1 rkl chilijauhetta

2 tl juustokuminaa

2 tl korianterinsiemeniä, hienonnettuna

2 tl kuivattua oreganoa

1 rkl sokeria tai hunajaa

1-2 tuoretta chiliä, hienonnettuna

3 dl lager-olutta

1 lihaliemikuutio

suolaa

pippuria

Pilko lapa kuutioiksi. Mausta palat suolalla ja pippurilla. Ripottele lihan päälle hiukan vehnäjauhoja. Kuumenna iso kannellinen paistinpannu tai kattila ja kaada pohjalle hiukan öljyä. Ripottele mukaan hiukan chilirouhetta. Ruskista liha osissa ja laita paistetut lihat sivuun. Kuullota valkosipulisilppu. Laita lihakuutiot pannulle tai kattilaan ja ripottele päälle mausteet. Lisää chilisilppu (tai osa, jos haluat tarkkailla tulisuutta). Lisää olut ja lihaliemikuutio. Nestettä tulisi olla juuri sen verran, että lihat peittyvät. Hauduta kannen alla 3-4 tuntia tai kunnes liha alkaa hajota käsiin. Tarjoa tortillojen välissä esim. guacamolen ja/tai mangosalsan kera.

MTV Oy, All rights reservedMTV Oy, All rights reserved

Lisää aiheesta:

Mehevä maissi-kanapannuTuoretomaattikeitto katkaravuillaBurgundinpata, kuten sen kuuluu olla(Vähän niin kuin) StroganoffChili con carne - syviä makuja Meksikon lämmöstäKala-taco chipotle-limemajoneesilla
chiliMeksikomeksikolainennaudanlapanautareseptitexmex

Tuoreimmat aiheesta

chili
MTV Oy, All rights reserved
  • 12.09.201915:10
    pulled pork

    Hedelmäiset nyhtöpossutacot pikkelöidyn chilin ja sipulin kera

  • 28.03.201906:30
    thai

    Nuudeliwokki jauhelihalla, katkaravuilla ja yrteillä thai-tyyliin

  • 14.03.201921:01
    kiinalainen

    Sichuanilainen kana-nuudeliwokki chiliöljyllä

  • 31.01.201920:05
    pasta

    Lihaisan tulinen Pasta Diavolo - täydellinen pakkaspäivän pasta

  • 23.12.201820:49
    kiinalainen

    Kung Pao - kiinalainen klassikko kanasta, maapähkinöistä ja chilistä