Testasimme McDonald'sin uudet ranskalaiset – parempia kuin perinteiset?

bataattiranskalaiset
Bataattiranskalaiset maistuvat hyviltä, mutta pitävät sisällään yllättävän paljon sokeria ja suolaa. MTV

Suomen McDonald's tiedotti marraskuussa tuovansa myyntiin maailmalla suosioon nousseet bataattiranskalaiset. Testasimme uutuustuotteen!

Suomen McDonald's toi myyntiin ketjun Yhdysvaltain ja Australian ravintoloista tutut bataattiranskalaiset. Uutuusranskikset ovat myynnissä rajoitetun ajan joulukuun loppupuolelle saakka. 

Testasimme miten bataattiranskalaiset pärjäävät vertailussa perinteisiin perunaversioihin.

Makuraadin tuomio: Mukavaa vaihtelua perinteisille ranskiksille

Mitä maksaa?

Bataattiranskalaiset voi ostaa minkä tahansa aterian kylkeen 0,5 euron lisähintaan. Montreal-aterioissa on ranskalaisten tilalla bataattiranskalaiset automaattisesti. Erikseen normaalit bataattiranskalaiset maksavat 3 euroa. 

Miltä maistuu? 

Ensivaikutelma on rapea, samettinen ja makeahko. Toisinaan bataattiranskalaiset ovat aika löysiä, mutta McDonald'sin versioissa on mukavan rapsakka kuori – ainakin, jos ne nauttii tuoreena eli juuri paistettuna. Ketsuppi näiden kanssa on ehkä vähän liikaa. Majoneesi sen sijaan toimii erinomaisesti makuparina. Kaiken kaikkiaan bataattiranskalaiset ovat mukavaa vaihtelua perinteisille versioille. Näissä on enemmän makua!

Mitä sisältää?

Bataattiranskalaiset sisältävät 86 % bataattia. Bataatti on perinteistä perunaa makeampaa ja sisältääkin luontaisesti huomattavasti enemmän sokeria. Annos bataattiranskalaisia sisältää jopa 17 grammaa sokeria, eli noin 6,5 sokeripalaa – normaaleissa perunaranskalaisissa sokeria on 0,4 grammaa.  Suolaakin bataattiranskalaisissa on yli puolet enemmän kuin perunaversioissa. Toisaalta bataattiranskalaisissa on hieman enemmän kuitua kuin perunaranskalaisissa.

Alla lisätietoja tuotteiden ravintosisällöstä:

Normaalit bataattiranskalaiset:

Bataattiranskalaiset (Toimittaja Findus Finland Oy, Suomi; valmistaja Ardo Violaines, Ranska) :

Bataatti (86 %), auringonkukkaöljy, riisi- ja maissijauho, muunnettu perunatärkkelys, perunadekstriini, suola, nostatusaineet (E450, E500), stabilointiaine (E415), mausteuutteet (paprika, kurkuma).

Per 100gPer annos
Energiasisältö240kcal328kcal
Rasvaa12g17g
Tyydyttyneitä rasvoja1,2g1,6g
Hiilihydraatteja27g37g
Sokeria12g17g
Proteiinia2,9g3,9g
Kuituja4,6g6,3g
Suolaa0,72g0,98g


Normaalit ranskanperunat

Ranskalaiset perunat (Lamb Weston/Meijer, Hollanti):

Peruna, kasviöljy (rypsi- ja auringonkukkaöljy), dekstroosi, stabilointiaine (E450).


Per 100 gPer annos
Energiasisältö300kcal341kcal
Rasvaa15g17g
Tyydyttyneitä rasvoja1,3g1,5g
Hiilihydraatteja37g42g
Sokeria0,4g0,4g
Proteiinia3,4g3,9g
Kuituja3,7g4,2g
Suolaa0,33g0,38g

***

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!