Testasimme McDonald'sin uudet ranskalaiset – parempia kuin perinteiset?
Suomen McDonald's tiedotti marraskuussa tuovansa myyntiin maailmalla suosioon nousseet bataattiranskalaiset. Testasimme uutuustuotteen!
Suomen McDonald's toi myyntiin ketjun Yhdysvaltain ja Australian ravintoloista tutut bataattiranskalaiset. Uutuusranskikset ovat myynnissä rajoitetun ajan joulukuun loppupuolelle saakka.
Testasimme miten bataattiranskalaiset pärjäävät vertailussa perinteisiin perunaversioihin.
Makuraadin tuomio: Mukavaa vaihtelua perinteisille ranskiksille
Mitä maksaa?
Bataattiranskalaiset voi ostaa minkä tahansa aterian kylkeen 0,5 euron lisähintaan. Montreal-aterioissa on ranskalaisten tilalla bataattiranskalaiset automaattisesti. Erikseen normaalit bataattiranskalaiset maksavat 3 euroa.
Miltä maistuu?
Ensivaikutelma on rapea, samettinen ja makeahko. Toisinaan bataattiranskalaiset ovat aika löysiä, mutta McDonald'sin versioissa on mukavan rapsakka kuori – ainakin, jos ne nauttii tuoreena eli juuri paistettuna. Ketsuppi näiden kanssa on ehkä vähän liikaa. Majoneesi sen sijaan toimii erinomaisesti makuparina. Kaiken kaikkiaan bataattiranskalaiset ovat mukavaa vaihtelua perinteisille versioille. Näissä on enemmän makua!
Mitä sisältää?
Bataattiranskalaiset sisältävät 86 % bataattia. Bataatti on perinteistä perunaa makeampaa ja sisältääkin luontaisesti huomattavasti enemmän sokeria. Annos bataattiranskalaisia sisältää jopa 17 grammaa sokeria, eli noin 6,5 sokeripalaa – normaaleissa perunaranskalaisissa sokeria on 0,4 grammaa. Suolaakin bataattiranskalaisissa on yli puolet enemmän kuin perunaversioissa. Toisaalta bataattiranskalaisissa on hieman enemmän kuitua kuin perunaranskalaisissa.
Alla lisätietoja tuotteiden ravintosisällöstä:
Normaalit bataattiranskalaiset:
Bataattiranskalaiset (Toimittaja Findus Finland Oy, Suomi; valmistaja Ardo Violaines, Ranska) :
Bataatti (86 %), auringonkukkaöljy, riisi- ja maissijauho, muunnettu perunatärkkelys, perunadekstriini, suola, nostatusaineet (E450, E500), stabilointiaine (E415), mausteuutteet (paprika, kurkuma).
Per 100g | Per annos | ||
Energiasisältö | 240kcal | 328kcal | |
Rasvaa | 12g | 17g | |
Tyydyttyneitä rasvoja | 1,2g | 1,6g | |
Hiilihydraatteja | 27g | 37g | |
Sokeria | 12g | 17g | |
Proteiinia | 2,9g | 3,9g | |
Kuituja | 4,6g | 6,3g | |
Suolaa | 0,72g | 0,98g |
Normaalit ranskanperunat
Ranskalaiset perunat (Lamb Weston/Meijer, Hollanti):
Peruna, kasviöljy (rypsi- ja auringonkukkaöljy), dekstroosi, stabilointiaine (E450).
Per 100 g | Per annos | ||
Energiasisältö | 300kcal | 341kcal | |
Rasvaa | 15g | 17g | |
Tyydyttyneitä rasvoja | 1,3g | 1,5g | |
Hiilihydraatteja | 37g | 42g | |
Sokeria | 0,4g | 0,4g | |
Proteiinia | 3,4g | 3,9g | |
Kuituja | 3,7g | 4,2g | |
Suolaa | 0,33g | 0,38g |
***
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje