Täynnä kuitua ja vitamiineja – syö tätä hedelmää ennen aamupalaa ja laihdu

greippi
Shutterstock

Tutkijat kehottavat syömään puolikkaan greipin ennen aamiaista. Tiedätkö miksi?

Greippi mielletään usein laihduttajan ruoaksi, sillä sitä pidetään rasvanpolttoa kiihdyttävänä raaka-aineena. Greipin uskotaan käynnistävän tehokkaasti aineenvaihdunnan ja auttavan näin ollen laihtumaan. Näiden ominaisuuksiensa lisäksi greippi on täynnä myös muita terveyshyötyjä.

Greippi sisältää muun muassa runsaasti sairauksia ehkäisevää lykopeenia ja C-vitamiinia. Tätä hedelmää kannattaa siis nauttia vaikka ei laihduttaa aikoisikaan.

Erityisen suositeltavaa greipin nauttiminen on aamulla ennen varsinaista aamupalaa.

Runsaasti makua vähillä kaloreilla

Greippi sisältää runsaasti kuitua, joka pitää sinut täynnä pidempään. Greipin syöminen aamulla vähentää todennäköisyyttä sortua napostelemaan ylimääräisiä välipaloja koko päivän aikana.

Yksi greippi sisältää vain noin 50 kaloria ja noin kaksi grammaa kuitua. Tutkimuksissa on myös todettu, että syömällä puolikkaan greipin ennen jokaista ateriaa annoskoot pysyvät kurissa ja laihtuminen tehostuu.

Aivan jokaisella aterialla greippiä ei tarvitse nauttia, vaan se toimii erityisen hyvin raikkaana aamunaloittajana.

Vähentää tehokkaasti mielihaluja

Greipin tuottamalla öljyllä voi olla mielihaluja kumoava vaikutus. Jo pelkkä greipin haistaminen vaikuttaa maksan entsyymitasoihin vähentäen mielihaluja ja tukien laihdutusta.

Tutkimukset osoittavat, että tämä hedelmä sisältää myös verensokerin tasoa madaltavia yhdisteitä. Alhainen verensokeri tarkoittaa muun muassa sitä, että elimistö pystyy hyödyntämään tehokkaammin ruoan sisältämän energian. Tällöin myös rasvan varastoituminen vähenee.

Greippi on vähäkalorinen herkku nautittavaksi pitkin päivää, sillä se tyydyttää hyvin myös makeanhimoa. Lisää greippiä salaatin joukkoon tai nauti jälkiruokana. Saat herkullista makua vähillä kaloreilla. 

Lähde: Popsugar

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja