Terveellistä proteiinia aamupalaksi: Kuitupitoinen superruoka, joka pitää nälän loitolla!
Lisää ruokavalioosi terveellisiä manteleita!
Erilaisia pähkinöitä on jo pitkään pidetty terveellisenä osana ruokavaliota. Muun muassa manteleiden on todettu tekevän hyvää sydämen terveydelle. Tutkimusten mukaan jo pieni kourallinen manteleita päivässä voi ennaltahkäistä sydänsairauksia – etenkin, jos olet diabeetikko.
Mantelit ovat oiva herkku aamupalaksi
Manteleista voi olla apua myös verensokeriarvojen pitämiseen tasaisena, sillä niillä on alhainen glykeeminen indeksi. Tästä syystä mantelit sopivat nautittavaksi erityisen hyvin esimerkiksi aamiaisella.
Myös korkean proteiinipitoisuuden vuoksi manteleita pidetään ravintoarvoltaanterveellisinä. Manteleiden sisältämä ravintokuitu auttaa proteiinin ohella pitämään nälän loitolla.
Ota mantelit osaksi ruokavaliotasi:
1. Herkuttele manteleita osana hedelmäsalaattia.
2. Lisää mantelivoita aamupuuron tai myslin joukkoon.
3. Sekoita itse mantelivoita jauhamalla tehosekoittimella muutama desilitra manteleita kerralla. Kun malttaa jauhaa mantelit rauhassa, niistä muodostuu kermaista voita.
4. Lisää smoothien tai kahvin joukkoon mantelimaitoa.
5. Korvaa voi mantelivoilla.
6. Lisää salaatteihin manteliöljyä samaan tapaan kuin lisäisit sen joukkoon oliiviöljyä. Manteliöljystä tulee salaattiin miellyttävä, pähkinäinen maku.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa