Terveellisempi vaihtoehto sipseille – tarvitset vain kolme raaka-ainetta

Shutterstock

Perunalastut kuuluvat monen lempiherkkuihin, mutta sipsit voi pienellä vaivalla korvata huomattavasti terveellisemmillä napostelupaloilla, kuten ruistikuilla.

Ruokabloggaaja Hellapoliisi eli Kati Jaakonen kertoo tuoreessa kirjassaan Leipäherkut, kuinka rapeat ruistikut valmistuvat kaapista usein jo valmiiksi löytyvistä raaka-aineista. Leipätikkujen valmistamiseen ei tarvitse muuta kuin ruisleipää, öljyä ja valkosipulinkynsiä.

Ruistikut

4 ruisleipää suikaleina
0,5 dl öljyä
2 valkosipulinkynttä

Leikkaa ruisleipäviipaleet suikaleiksi. Laita ne leivinpaperille vuoratulle uunipellille.

Pirskottele pinnalle öljyä ja hienonnettua valkosipulia.

Paahda 225–250-asteisessa uuniss, kunnes leipäsuikaleet ovat rapeita. 

Lähde: Kati Jaakonen: Leipäherkut, Readme.fi 2015

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!