Terveellisempi vaihtoehto letuille: Valmista herkullisia rahka-banaanipannareita

pannari

Pannarit voi valmistaa myös terveellisemmällä tavalla, kun taikinaan lisää banaania sekä rahkaa.

Valmista Outi Väisäsen ja Elvi Ristan Samasta padasta – huippuhyvää kotiruokaa vauvallesi ja itsellesi -kirjan reseptillä herkullisia rahka-banaanipannareita! Pannarit ovat myös loistavaa sormiruokaa lapsille, jotka syövät jo maitotuotteita.

– Banaanipannarien idea lähti venäläisistä syrnikki-letuista, joiden taikinaan laitetaan iso purkki rahkaa. Vauvalle kun ei viitsi antaa sokeria, päätin makeuttaa taikinan banaanilla, ja näin reseptistä syntyikin terveellinen herkku, Väisänen kertoo Makuja.fi:lle.

Rahka-banaanipannarit ovat terveellisempi herkkuvaihtoehto – joka sisältää runsaasti proteiinia. Pannareiden kanssa tarjoiltavaksi sopivat banaani, marjat sekä turkkilainen jogurtti. Aikuisten annokseen voi lisätä myös lorauksen vaahterasiirappia.

Rahka-banaanipannarit

1 banaani

500 g rahkaa

2 kananmunaa

3 dl spelttijauhoja

1 tl leivinjauhetta

1 tl kardemummaa

½ dl rypsiöljyä

Lisäksi

banaania

marjoja

turkkilaista jogurttia

vaahterasiirappia

VINKKI! Lisää taikinaan 1/4 tl suolaa, jos et tarjoa pannareita alla vuoden ikäiselle lapselle.

Muusaa banaani kulhossa. Sekoita rahka ja munat joukkoon. Sekoita leivinjauhe ja kardemumma jauhoihin ja lisää taikinaan. Taikina saa olla pehmeää. Anna turvota 15 minuuttia. 

Kuumenna tilkka öljyä paistinpannussa. Muotoile reilu nokare taikinaa paksuksi pannariksi kahden ruokalusikan avulla. Paista pannarit keskilämmöllä 1–2 minuuttia per puoli.

Tarjoa pannarit banaanin, marjojen ja jogurtin kanssa. Voit lorauttaa omaan annokseesi vaahterasiirappia. Voit pakastaa pannareita vauvalle.

Resepti: Outi Väisänen ja Elvi Rista: Samasta padasta – huippuhyvää kotiruokaa vauvallesi ja itsellesi (Readme.fi 2016)

 

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat