Pannarit voi valmistaa myös terveellisemmällä tavalla, kun taikinaan lisää banaania sekä rahkaa.
Valmista Outi Väisäsen ja Elvi Ristan Samasta padasta – huippuhyvää kotiruokaa vauvallesi ja itsellesi -kirjan reseptillä herkullisia rahka-banaanipannareita! Pannarit ovat myös loistavaa sormiruokaa lapsille, jotka syövät jo maitotuotteita.
– Banaanipannarien idea lähti venäläisistä syrnikki-letuista, joiden taikinaan laitetaan iso purkki rahkaa. Vauvalle kun ei viitsi antaa sokeria, päätin makeuttaa taikinan banaanilla, ja näin reseptistä syntyikin terveellinen herkku, Väisänen kertoo Makuja.fi:lle.
Rahka-banaanipannarit ovat terveellisempi herkkuvaihtoehto – joka sisältää runsaasti proteiinia. Pannareiden kanssa tarjoiltavaksi sopivat banaani, marjat sekä turkkilainen jogurtti. Aikuisten annokseen voi lisätä myös lorauksen vaahterasiirappia.
Rahka-banaanipannarit
1 banaani
500 g rahkaa
2 kananmunaa
3 dl spelttijauhoja
