Terveellinen aamupala nopeasti – kokeile näitä kikkoja

smoothie
Shutterstock

Aamupalaa ei kannata jättää väliin, mutta arkiaamut ovat kiireisiä eikä aamupalan valmistamiseen löydy aikaa. Tuntuuko tutulta?

Säännölliset ruoka-ajat ovat avain painonhallintaan. Säännölliseen ruokarytmiin kuuluu terveellinen aamupala, joka antaa energiaa päivään heti aamusta asti. Kokeile näitä arkiaamuja nopeuttavia aamupalavinkkejä. 

Tee kaurapuuroa keittämättä 

Kaurapuuron ei tarvitse olla lämmintä tai edes keitettyä. Tee puuro sekoittamalla kaurahiutaleet veteen tai kreikkalaiseen jogurttiin ja lisää mukaan kanelia, hedelmiä, pähkinöitä tai marjoja. Säilytä puuro yön yli jääkaapissa ja nappaa se aamulla mukaasi.

Keitä kananmunia etukäteen

Kananmuna on erinomainen aamupalan perusta, sillä se sisältää runsaasti proteiinia, joka pitää hyvin nälkää. Kananmunan valmistaminen vie kuitenkin jonkin verran aikaa, ja suurimmalla osalla munakkaat kuuluvatkin lähinnä pitkiin viikonloppuaamuihin.

Keitä sunnuntaina kattilallinen kananmunia seuraavan viikon aamuja varten tai heitä arkena perunakattilan joukkoon pari kananmunaa kypsymään. Kananmunat säilyvät keitettyinä jääkaapissa, mistä ne on helppo ottaa aamulla mukaan.

Laita kananmunaa leivän päälle tai tee siitä yksinkertainen salaatti sekoittamalla kananmuna guacamolen tai peston kanssa. Lisää joukkoon silputtuja vihanneksia tai edellisillan ruoalta jäänyttä riisiä tai kvinoaa. 

Syö päivällistä aamupalaksi

Voi kuulostaa oudolta syödä aamiaiseksi edellisen illan salaattia ja lohta, mutta toisaalta, kuka sen kieltääkään? Kokeile tätä tapaa etenkin, jos illalta tuppaa jäämään yli ruokaa, mutta vain sen verran, ettei jämistä enää saa kunnon päivällistä lämmitettyä.

Etukäteisvalmistele smoothie

Smoothien tekeminen on melko nopeaa, mutta aamulla sekin saattaa olla turhan aikaavievää. Tee smoothie valmiiksi edellisenä iltana ja säilytä se jääkaapissa. Juoma säilyy hyvänä yön yli, muista vain ravistella sitä aamulla ennen juomista.

Tee aamupala välipaloista

Aamupala voi muistuttaa välipalaa, jos on sinulle helpoin ja nopein konsti saada vatsa täytettyä. Koosta siis aamupala välipalan tavoin esimerkiksi kourallisesta pähkinöitä, hedelmistä tai muista helposti napsittavista ruoista, jotka yleensä mielletään iltapäivän välipaloiksi.  

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja