Tequila auttaa laihtumaan? Hillitsee ruokahalua ja lisää kylläisyyden tunnetta

tequila laihduttaminen
Shutterstock

Tequilan valmistuksessa käytetty kasvi sisältää ainesosia, jotka voivat auttaa laihtumaan.

Painonpudotuksesta haaveilevat tietävät jättää alkoholin pois dieetistä turhien kaloreiden karsimisen takia. Tequilan valmistuksessa käytetystä kasvista on kuitenkin löydetty painon pudotuksen kannalta suotuisia vaikutuksia.

Tutkimuksen teki yhdysvaltalainen kemian seura American Chemical Society, joka tutki tequilan vaikutuksia veren glukoosipitoisuuteen.

Tequila valmistetaan kasvista, tequila-agaavesta, jonka sisältämien sokerien on todettu alentavan verensokeria. Agaavea ei kuitenkaan tule sekoittaa agave-nektariin tai agavesiirappiin.

Tequilan etanoli tuotetaan agaaven keittämisen tuloksena syntyvästä glukoosista ja fruktoosista, mutta lopullisessa tuotteessa agaavea ei kuitenkaan sellaisenaan ole.

Tutkimuksessa koehiirille annettiin vettä, johon oli lisätty agaave-sokeria. Tuloksena hiiret söivät vähemmän ja niiden verensokeri pysyi matalampana kuin verrokkihiirillä. Lisäksi agaave-sokeria syöneet hiiret tuottivat GLP 1 -hormonia, joka ylläpitää kylläisyyden tunnetta ja tuottaa insuliinia.

Tästä tutkijat päätyivät siihen, että agaaven nauttiminen saattaisi auttaa kakkostyypin diabetesta sairastavia sekä laihdutuksen kanssa kamppailevia.

Tequila-shottien kumoaminen tuskin on paras tapa aloittaa laihdutuskuuria, mutta tutkimuksen tulokset ovat vähintäänkin mielenkiintoisia.


Lähde: ACS

***


Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.