Tehostaa rasvanpolttoa ja nopeuttaa aineenvaihduntaa – nauti tätä juomaa säännöllisesti

Vihreällä teellä on lukuisia terveyshyötyjä. Shutterstock

Tiesitkö näistä vihreän teen terveyshyödyistä?

Vihreä tee on veden jälkeen maailman juoduin juoma. Vihreällä teellä on tutuista teelaaduista kaikista eniten terveysvaikutuksia ja siksi vihreää teetä on hyödynnetty myös lääkeaineiden kehittämisessä.

TIESITKÖ? Vihreä tee on kevyt ja aromikas juoma, joka parhaan maun saavuttamiseksi tulisi nauttia noin 45–55-asteisena. Oikeaoppisesti vihreää teetä ei juoda maidon, sokerin tai sitruunan kanssa.

Muisti voi parantua

Antioksidanteistaan tuttu vihreä tee voi olla avuksi myös silloin, kun ajatuksia on vaikea pitää kasassa. Vihreän teen antioksidantit voivat nimittäin edistää aivotoimintaa, ja parantaa siten muistia.

Suojaa syövältä?

Vihreällä teellä epäillään olevan myös syöpää ehkäiseviä vaikutuksia. Viitteitä tästä ollaan saatu silloin, kun vihreää teetä on nautittu vähintään kolme kuppia viikossa.

Rasva palaa paremmin

Vihreän teen on todettu auttavan painonpudotuksessa sen aineenvaihduntaa kiihdyttävien ominaisuuksien takia. Juoman on todettu auttavan myös entistä tehokkaammassa rasvanpoltossa.

Suojaa aivoja

Tunnetumpien antioksidanttien ohella vihreä tee sisältää EGCG-flavonoideja, joita pidetään lupaavana hoitokeinona useisiin syöpiin ja muihin sairauksiin. Näiden flavonoidien on todettu tekevän hyvää myös aivojen terveydelle.

Lähde: Prevention


Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat