Tehostaa aineenvaihduntaa, säästää rahaa – yhdellä juomalla uskomaton vaikutus

Tämä uudenvuodenlupaus kannattaa: juo enemmän vettä!

Alkuvuodesta moni suomalainen laittaa elämäntavat remonttiin. Tipaton tammikuu on luonteva aika jättää väkevämmät nesteet ja lisätä vedenjuontia senkin edestä. Vedenjuonnilla on vaikutuksia sekä ulkoiseen että sisäiseen hyvinvointiin. 

Vedenjuonnin lisääminen on helppo tapa saada jouluähkyn jälkeen kaivattu sysäys terveellisemmälle elämälle. Vedenjuonnilla on todettu runsaasti myönteisiä vaikutuksia: se voi estää väsymystä ja päänsärkyjä, auttaa painonhallinnassa lisäämällä kylläisyyden tunnetta, pitää ihon kimmoisana ja kauniina ja poistaa elimistöstä kuona-aineita. Vesi on elimistölle välttämätöntä ja edistää muun muassa ruuansulatuksen toimintaa ja ravinteiden kuljetusta.

Vedenjuonti tärkeää sekä kuntoilussa että normaalissa arjessa

Suomen Urheiluopiston testauspäällikkö Pekka Pulkkinen vannoo riittävän vedenjuonnin nimeen sekä kuntoilussa että normaalissa arjessa:

– Kuntoilevalle henkilölle nestetasapainon säilyttäminen on tärkeää ja riittävä veden saanti pitää aineenvaihdunnan aktiivisena ja auttaa muun muassa lihaksia toimimaan paremmin ja palautumaan rasituksesta nopeammin. Nesteytyksen tärkeys korostuu pitkäkestoisen liikunnan vaikutuksesta, mutta on tärkeää myös normaalissa arjessa, Pulkkinen sanoo.

Vettä pitäisi juoda päivässä yleisten suositusten mukaan 1–1,5 litraa, ja treenatessa sekä kuumalla ilmalla vieläkin enemmän. Riittävän vesimäärän juominen saattaa tuntua välillä haastavalta.

SodaStreamin maajohtaja Thea Forstén kannustaa ihmisiä tuunaamaan hanavettä, jotta sitä jaksaisi juoda enemmän:

– Tavallisen veden juominen voi joskus kyllästyttää, vaikka kuinka tietäisi, miten hyvää se tekee. Kun veteen lisää välillä kuplia tai vaikkapa tuoreita hedelmiä ja yrttejä, vesi sekä näyttää houkuttelevammalta että maistuu jännittävämmältä, Forstén vinkkaa.

10 vinkkiä veden juomiseen:

1. Ota tavaksi laittaa juomapullo työpöydällesi, ja yritä täyttää se vaikka kolme kertaa päivän aikana.

2. Laita vesikannuun hedelmiä, marjoja tai yrttejä, niin vesi näyttää ja maistuu hyvältä. Esimerkiksi limelohkot, mintunlehdet ja jäiset mansikat ovat loistava yhdistelmä.

3. Osta välillä hiilihapotettua kivennäisvettä tai hiilihapota sitä itse, jotta saat vaihtelua tavalliselle hanavedelle.

4. Ajattele vedenjuomista myös rahansäästönä. Tilaa ainakin ravintoloissa limsojen ja alkoholin sijaan vettä tai hiilihapotettua vettä ja huomaat varmasti eron laskussakin.

5. Laita vesilasi sängyn viereen ja juo heti herättyäsi lasi vettä, tämä tapa virkistää varmasti!

6. Juo vesilasillinen myös ennen nukkumaanmenoa, niin et herää yöllä janon tunteeseen.

7. Laita puhelimeesi hälytys muutaman kerran päivässä, ja käy silloin täyttämässä vesilasisi tai -pullosi. Vaihtoehtoisesti voit ladata puhelimeesi tähän tarkoitukseen suunnitellun sovelluksen.

8. Kuljeta laukussasi aina kätevää vesipulloa. Näin säästät samalla rahaa, kun et joudu ostamaan kalliita vesipulloja kioskeilta.

9. Jos haluat muutenkin keventää oloasi, ota tavaksi juoda iso lasillinen vettä ennen ruokailua. Tämä vie terän suurimmalta nälältä.

10. Tee uudenvuodenlupaus juoda enemmän vettä. Kun asetat itsellesi haasteen, tulet kenties todennäköisemmin pitämään siitä kiinni.

LUE MYÖS:

Lähde: SodaStream

MTV LIFESTYLE

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja