Tehokas tapa poistaa turvotus – näin saat litteämmän vatsan

kiivi,-mansikka,-ananas
Shutterstock

Jos joulunpyhien jälkeen vatsa pömpöttää, silmät pussittavat, nilkkojen ympärillä on sukkien painaumat ja sormukset kiristävät, on aika hoitaa ruokavalio kuntoon.

Joulun herkuttelu saattaa tuntua tällä hetkellä kropassa, sillä erityisesti monet joulupöydän kalaruoat ovat melkoisia suolapommeja. Suolan saantisuositus on aikuiselle enintään 5 grammaa päivässä. Sydänliiton mukaan 80 prosenttia päivittäisestä suolasta tulee elintarvikkeiden mukana: lämpimässä ruoassa, leivässä, leikkeleissä, juustoissa ja mausteseoksissa.

Poista turvotus syömällä oikein

Joulun jälkeen kannattaakin kiinnittää erityistä huomiota ruokien suolamäärään ja pitää vaikka muutaman päivän mittainen puhdistuskuuri. Runsas vedenjuonti tasapainottaa ja huuhtoo ylimääräiset nestekertymät pois. Kokeile myös näitä ruokia:

Puhdistava ananas-mansikkasalaatti:
Mansikat ja ananas pilkottuina kulhoon, päälle loraus tuoretta sitruunamehua. Tällä yhdistelmällä saat nesteet taatusti liikkeelle.
Vesimeloni:
Huuhdo kroppaa luonnon omalla diureetilla, joka pistää nesteet liikkeelle. Vesimelonissa on foolihappoa, beetakaroteenia ja c-vitamiinia. Vesimeloni tekee myös vatsalle hyvää.
Nestettä poistava salaatti:
Tee salaatti, jossa on parsaa, punajuurta, artisokkaa, persiljaa, vesikrassia ja vihreitä papuja: kaikilla näillä on nestettä poistavia ominaisuuksia.
Marjoja ja kasviksia
Natriumin liikasaanti voi nostaa verenpainetta, koska se supistaa verisuonia ja lisää veren määrää. Lisää ruokavalioon hyviä kaliumin lähteitä, sillä ne suojaavat verenpaineelta. Saat kaliumia esimerkiksi perunasta ja banaanista, marjoista, kasviksista ja hedelmistä.

Lähteet: Livestrong.com ja Sydänliitto

MTV LIFESTYLE

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja