Teetkö tämän vaarallisen virheen lihalämpömittarisi kanssa? Voi sairastuttaa kaikki syöjät
Lihalämpömittarin käyttö auttaa kokkaajaa varmistamaan, että liha on kypsää. Readers Digest kuitenkin huomauttaa jopa vaarallisesta virheestä, johon moni sortuu. Lihalämpömittari tulisi nimittäin puhdistaa aina lämpötilan mittaamisen jälkeen.
Jos liha ei ole kypsää, lihalämpömittari saattaa saastua. Kaikki mahdolliset haitalliset bakteerit, kuten salmonella, siirtyvät seuraavalla mittaamiskerralla takaisin lihaan, jos lämpömittaria ei ole puhdistettu.
Joten vaikka liha olisi kypsää, se voi silti sairastuttaa.
Lihalämpömittarin voi pestä kuumalla vedellä ja saippualla tai desinfioida alkoholilla. Mittari tulee pestä lämpötilan mittausten välissä sekä kokkauksen päätteeksi.
Lähde: Reader's Digest
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa