Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Teetkö tämän vaarallisen virheen lihalämpömittarisi kanssa? Voi sairastuttaa kaikki syöjät

6:49Näin grillaat savulla - BBQ:n salatVideolla kerrotaan, miten grillaat savulla.
Julkaistu 10.07.2019 17:01

Valpuri Haapala

valpuri.haapala@mtv.fi

Lihalämpömittarin käyttö auttaa kokkaajaa varmistamaan, että liha on kypsää. Readers Digest kuitenkin huomauttaa jopa vaarallisesta virheestä, johon moni sortuu. Lihalämpömittari tulisi nimittäin puhdistaa aina lämpötilan mittaamisen jälkeen.

Jos liha ei ole kypsää, lihalämpömittari saattaa saastua. Kaikki mahdolliset haitalliset bakteerit, kuten salmonella, siirtyvät seuraavalla mittaamiskerralla takaisin lihaan, jos lämpömittaria ei ole puhdistettu.

Joten vaikka liha olisi kypsää, se voi silti sairastuttaa.

Lihalämpömittarin voi pestä kuumalla vedellä ja saippualla tai desinfioida alkoholilla. Mittari tulee pestä lämpötilan mittausten välissä sekä kokkauksen päätteeksi.

LUE MYÖS: Liha-alan ammattilainen listasi viisi takuuvarmaa vinkkiä: Näillä neuvoilla onnistut lihan grillaamisessa – aina

Lähde: Reader's Digest

Lisää aiheesta:

4 asiaa, jotka jokaisen kanaa grillaavan tulee huomioidaEthän tee näin? Grilliravintoloitsija Matt kertoo pahimmat grillausvirheet – yleisimpään sortuu liian moni Kotiliesi: Saako leivinpaperin käyttää uudestaan? Monet eivät ole tulleet ajatelleeksi vaarallista riskiäHS: Asiantuntijalta yllättävää tietoa – suomalaisten päähän iskostettu grillaustapa onkin täysin väärä!Suomalaisten yleisin grillausmoka pilaa lihan – sorrutko sinäkin?Hans Välimäki varoittaa suomalaisia grillausvirheestä: ”Se on ihan turhaa”
GrillausLihaRuoanlaittoMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Grillaus
  • 21.7.12:37
    Tulipalot

    Vältä yleinen sammutusmoka, jos grilli leimahtaa

  • 14.7.17:28
    Kesämyytit

    Onko kasvisten grillaaminen folion sisällä terveellisempää?

  • 6.7.17:27
    Ruoka

    Mausteseos, joka haastaa marinadit – tulee todella maukasta broileria!

  • 24.6.10:53
    Ruoka

    4 asiaa, jotka jokaisen kanaa grillaavan tulee huomioida

  • 22.6.12:38
    Kierrätys

    Kierrätätkö hanapakkauksen oikein? Näin lajittelet juhannusjätteet