Teetkö sinäkin nämä virheet ravintolassa?
Sorrutko tietämättäsi ravintolassa virheisiin, joista et edes tiennyt?
Ravintolassa käymisessä ei ole kyse vain ruoasta ja seurasta. Luulet ehkä vain istuvasi pöydässä ja syöväsi herkullista ruokaa, mutta se on vain alkua. Ravintolassa syöminen on kokemus, joka vaatii käytöstapoja, tilannetajua ja kunnioitusta. Saatat käyttäytyä töykeästi tajuamatta sitä itse!
Tässä vinkit, joiden avulla selviät ravintolaruokailusta ympäri maailman loukkaamatta ketään.
1. Odota, kunnes kaikki ovat istuutuneet ja heille on tarjoiltu ruoka, ennen kuin alat syömään.
2. Käytä ruokailuvälineitä aloittaen ulommaisiksi katetuista.
MUISTA MYÖS ERI MAIDEN ETIKETIT: Eri maiden ruokaetiketit hämmästyttävät – tiesitkö nämä oudot säännöt?
3. Älä laita pöydälle tavaroita, jotka eivät liity ateriaan. Puhelimet, kamerat, avaimet ja muut ovat kiellettyjä – tai ainakin niiden asettaminen lautasen viereen on epäkohteliasta seuralaisia ja henkilökuntaa kohtaan.
4. Älä mausta ruokaa suolalla ja pippurilla ennen kuin olet maistanut ruokaa. Se on loukkaus kokille.
5. Syömäpuikkojen hierominen toisiaan vasten on töykeää. Se on merkki siitä, että luulet, että yritys ei ole laadukas tai että heidän ruokailuvälineensä ovat halpoja.
7. Osaatko syödä keittoa oikein?
8. Syömäpuikkoja ei saa laittaa pystyyn riisikulhoon. Sitä pidetään uhrilahjana. Älä tee niin – ainakaan Japanissa.
9. Älä syö suu täynnä.
10. Suolaa ja pippuria pitäisi aina tarjota yhdessä.
Lähde: Diply
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan