Teetkö ruokaa itse vai syötkö ulkona? Valinnalla merkittävä vaikutus

Arjen kiireessä tuntuu välillä helpommalta lähteä ulos syömään kuin kokata kotona. Ulkona syömisellä voi kuitenkin olla yllättäviä vaikutuksia painoon.

Tuoreen tutkimuksen mukaan sillä on suuri merkitys päivittäin syötyyn kalorimäärään, syökö useammin kotona vai ravintolassa

Syötkö 140 kaloria enemmän päivässä?

Johns Hopkinsin yliopistossa tehdyn tutkimuksen mukaan ne, jotka kokkaavat kotona, kuluttavat päivittäin jopa 140 kaloria vähemmän kuin ne, jotka tekevät kotioloissa ruokaa vain kerran viikossa tai tätä harvemmin.

Tutkimuksen mukaan kotona usein kokkaavat söivät vähemmän rasvaa ja sokeria kuin ne, jotka söivät usein ulkona. Kotiruoan valmistamiseen tottuneet syövät myös epätodennäköisemmin pakastettuja ruokia tai pikaruokaa kuin ne, jotka nauttivat päivittäiset ateriansa usein ravintoloissa.

Tutkijat Johns Hopkinsin yliopistosta käyttivät tutkimusta varten 9000 henkilön antamia tietoja. Tutkimus toteutettiin vuosina 2007–2010.

MTV LIFESTYLE

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja