Teetkö ruokaa itse vai syötkö ulkona? Valinnalla merkittävä vaikutus
Arjen kiireessä tuntuu välillä helpommalta lähteä ulos syömään kuin kokata kotona. Ulkona syömisellä voi kuitenkin olla yllättäviä vaikutuksia painoon.
Tuoreen tutkimuksen mukaan sillä on suuri merkitys päivittäin syötyyn kalorimäärään, syökö useammin kotona vai ravintolassa
Syötkö 140 kaloria enemmän päivässä?
Johns Hopkinsin yliopistossa tehdyn tutkimuksen mukaan ne, jotka kokkaavat kotona, kuluttavat päivittäin jopa 140 kaloria vähemmän kuin ne, jotka tekevät kotioloissa ruokaa vain kerran viikossa tai tätä harvemmin.
Tutkimuksen mukaan kotona usein kokkaavat söivät vähemmän rasvaa ja sokeria kuin ne, jotka söivät usein ulkona. Kotiruoan valmistamiseen tottuneet syövät myös epätodennäköisemmin pakastettuja ruokia tai pikaruokaa kuin ne, jotka nauttivat päivittäiset ateriansa usein ravintoloissa.
Tutkijat Johns Hopkinsin yliopistosta käyttivät tutkimusta varten 9000 henkilön antamia tietoja. Tutkimus toteutettiin vuosina 2007–2010.
Lähde: journals.cambridge.org
MTV LIFESTYLE
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti