Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Teetkö ruokaa itse vai syötkö ulkona? Valinnalla merkittävä vaikutus

Julkaistu 23.11.2014 14:08

MTV LIFESTYLE

Arjen kiireessä tuntuu välillä helpommalta lähteä ulos syömään kuin kokata kotona. Ulkona syömisellä voi kuitenkin olla yllättäviä vaikutuksia painoon.

Tuoreen tutkimuksen mukaan sillä on suuri merkitys päivittäin syötyyn kalorimäärään, syökö useammin kotona vai ravintolassa

Syötkö 140 kaloria enemmän päivässä?

Johns Hopkinsin yliopistossa tehdyn tutkimuksen mukaan ne, jotka kokkaavat kotona, kuluttavat päivittäin jopa 140 kaloria vähemmän kuin ne, jotka tekevät kotioloissa ruokaa vain kerran viikossa tai tätä harvemmin.

Tutkimuksen mukaan kotona usein kokkaavat söivät vähemmän rasvaa ja sokeria kuin ne, jotka söivät usein ulkona. Kotiruoan valmistamiseen tottuneet syövät myös epätodennäköisemmin pakastettuja ruokia tai pikaruokaa kuin ne, jotka nauttivat päivittäiset ateriansa usein ravintoloissa.

Tutkijat Johns Hopkinsin yliopistosta käyttivät tutkimusta varten 9000 henkilön antamia tietoja. Tutkimus toteutettiin vuosina 2007–2010.

LUE MYÖS: Gordon Ramsayn ravintolan avajaiset pilalle: Kilpaileva kokki teki törkeän tempun

Lähde: journals.cambridge.org

MTV LIFESTYLE

Lisää aiheesta:

Brittiprofessorin mukaan yksinkertainen kikka ruokapöydässä voi saada painon putoamaanYllättävän moni suomalaispari saa tästä aiheesta riidan aikaiseksi: "Vakavien keskustelujen käyminen päivällisen aikana voi vain pahentaa asioita"Työpaikat voivat auttaa työntekijöitä painonhallinnassa yksinkertaisella tavallaHuomaamaton yksityiskohta ravintolan ruokalistassa voi johtaa harhaan – oletko tajunnut tätä? Syö seurassa! Tutkimus paljastaa yksin aterioinnin karut seurauksetTästä syystä yksin syöminen ei todellakaan kannata – voi olla hurjat seuraukset
RavintolatMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ravintolat
  • Eilen17:24
    Ruoka

    Pitäisikö tippiä jättää 1 vai 50 euroa? Palkitulta tarjoilijalta selvä mielipide

  • Eilen09:34
    Ruoka

    Marcus, 27, söi neljä pannupihviä lounasbuffetissa – valtava kohu

  • ma07:00
    Ruoka

    Neljän ruokalajin illallinen alle 13 eurolla – Henri Alénin ravintolassa tapahtuu marraskuussa kummia

  • 24.10.18:26
    Ruoka

    Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija 2025: Tässä ovat uudet Suomen mestarit!

  • 23.10.10:15
    Ruoka

    Suomalainen donitsiketju vakavissa vaikeuksissa