Huippukokki paljastaa, miten sipuli leikataan oikein alle 20 sekunnissa – oletko itse tehnyt näin?

shutterstock_138121343
Shutterstock

Kokki Poppy O’Toole paljasti TikTok-videollaan todella nopean tavan sipulin pilkkomiseen, jonka seuraksena monet tajusivat tehneensä asian aina väärin.

TikTok-tähti ja huippukokki Poppy O’Toole jakoi videon tilillään kertoen, että se ”muuttaa elämäsi”. Hän kertoo kyseisen kikan olleen yksi ensimmäisistä tekniikoista, joita hän oppi ryhtyessään kokiksi.

Videolla Poppy neuvoo, miten sipuli pilkotaan oikein. 

Ensimmäisenä sipulin "pää" leikataan irti, jonka jälkeen se laitetaan puoliksi ja kuoritaan. Poppy suosittelee sipulin leikkaamista ensin vaakasuoraan, jotta leikkaus olisi suorempi.

Katso videolta, miten leikkaaminen etenee: 

Jos video ei näy, voit katsoa sen tästä.

"Haluan tehdä nyt sipulikeittoa"

Michelin-tähden ravintolassa koulutuksen saaneella Poppylla on TikTokissa 1,3 miljoonaa seuraaja ja hän on julkaisemassa pian kirjan.

Videota sipulin oikeinpilkkomisesta on katsottu yli 2,5 miljoonaa kertaa. Tuhannet ihmiset ovat kommentoineet videota ja monet kertoneet pilkkoneensa sipulin väärin jo vuosia.

– Olen aina poistanut sipulin juuren ensin, on paljon järkevämpää poistaa se viimeiseksi, eräs käyttäjä kommentoi.

– Tuhoan yleensä sipulin vain paloiksi, mutta tämä on paljon parempi tekniikka, toinen käyttäjä kertoi.

– Kerro minulle, miksi silmäni alkoivat vuotaa jo pelkästään videon katsomisesta, kolmas käyttäjä vitsaili.

– Tämä tapa on paljon järkevämpi, haluan tehdä nyt sipulikeittoa, neljäs käyttäjä kertoi tuntemuksistaan.

Lue uusimmat lifestyle-artikkelit.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.