Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Teetkö itse samalla tavalla? Näin sipuli pitäisi oikeasti pilkkoa – suomalainen huippukokki näyttää

11:30Kotikokin veitset: Michelin -palkittu ravintoloitsija Filip Langhoff kertoo kaiken olennaisen veitsistä
Julkaistu 25.10.2020 18:02

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Suomalainen huippukokki Filip Langhoff antoi lokakuussa kotikokeille veitsivinkkejä MTV:n Viiden jälkeen -ohjelmassa. Keittiömestari näytti myös, miten sipulin pilkkominen luonnistuu ammattilaiselta.

Michelin-tähtitaustainen suomalainen huippukokki Filip Langhoff antoi Viiden jälkeen -ohjelmassa veitsivinkkejä, jotka jokaisen kotikokin kannattaa muistaa. Langhoff muun muassa kertoi, miten veitset pidetään terävänä ja listasi, mitä veitsiä jokaisen kotikokin keittiöstä tulisi ainakin löytyä.

– Sanoisin näin, että kolme tai ehkä neljä veistä ovat sellaisia, mitkä tarvitsisi löytyä kotikeittiöstä, Langhoff aloitti.

LUE MYÖS: Huippukokki listaa: Neljä veistä, jotka tulisi löytyä jokaisen suomalaisen keittiöstä – onko sinulla nämä?

Sipulin pilkkominen: Muista terävä veitsi

Keittiömestari näytti Viiden jälkeen -ohjelmassa myös, miten sipuli tulisi pilkkoa, jotta saa aikaiseksi tasaisia kuutioita helposti. Ensinnäkin tarvitaan terävä veitsi.  Terävä veitsi mahdollistaa Langhoffin mukaan sen, että sipuli todella leikataan, eikä "prässätä". 

– Mitä enemmän prässäät sipulia tai ajat vaikka hienoksi blenderissä, sitä enemmän vapautuu kaasuja, mitkä saavat itkemään. Jos sulla on terävä veitsi, se helpottaa erittäin paljon leikkaamista ja ei tule itku, Langhoff vinkkasi.

Kun sipulia pilkotaan, se leikataan ensin puoliksi. Mutta miten sitten tulisi edetä?

Katso videolta Filip Langhoffin veitsivinkit ja oikeaoppinen tapa sipulin pilkkomiseen. 

Lisää aiheesta:

Miten kuorit ja pilkot juurekset? Kokki Sasu Laukkoselta tärkeä vinkkiHuippukokki listaa: Neljä veistä, jotka tulisi löytyä jokaisen suomalaisen keittiöstäKari Aihinen paljastaa, miten sipuli kannattaa oikeasti pilkkoa – unohda yksi apuväline: "Älkää käyttäkö"Kalakauppias Kalle näyttää, miten kala tulisi oikeasti fileoida – suomalaiset sortuvat yhteen virheeseen: Älä työnnä!Älä ikinä tee näin, kun pilkot raaka-aineita veitsellä! Suomalainen keittiömestari muistuttaa: Täysin väärä ja vaarallinen tapaHuippukokki listaa: Neljä veistä, jotka tulisi löytyä jokaisen suomalaisen keittiöstä – onko sinulla nämä?
RuokaViiden jälkeenMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka
  • 06:29
    Nuoret

    Helsinkiläisnuorten ostama lounasruoka voi pöyristyttää

  • Eilen17:08
    Luonto ja eläimet

    Päiväkodin ruoasta löytyi hiiri Haukiputaalla –"Mikäs möykky täällä on!"

  • Eilen16:59
    Arkiruoka

    Suomalaiset kävelevät tämän ohi päivittäin – arkiruokien superraaka-aine piilee pakastealtaassa

  • Eilen08:15
    Hedelmät

    Hedelmä, jota kannattaa nyt ostaa – edukas kuitupommi!

  • 16.11.17:14
    Leivonta

    Superkätevä tapa tehdä joulutortut: "Lopputulos on tosi hyvä!"