Teetkö itse samalla tavalla? Näin sipuli pitäisi oikeasti pilkkoa – suomalainen huippukokki näyttää

11:30 Kotikokin veitset: Michelin -palkittu ravintoloitsija Filip Langhoff kertoo kaiken olennaisen veitsistä

Suomalainen huippukokki Filip Langhoff antoi lokakuussa kotikokeille veitsivinkkejä MTV:n Viiden jälkeen -ohjelmassa. Keittiömestari näytti myös, miten sipulin pilkkominen luonnistuu ammattilaiselta.

Michelin-tähtitaustainen suomalainen huippukokki Filip Langhoff antoi Viiden jälkeen -ohjelmassa veitsivinkkejä, jotka jokaisen kotikokin kannattaa muistaa. Langhoff muun muassa kertoi, miten veitset pidetään terävänä ja listasi, mitä veitsiä jokaisen kotikokin keittiöstä tulisi ainakin löytyä.

– Sanoisin näin, että kolme tai ehkä neljä veistä ovat sellaisia, mitkä tarvitsisi löytyä kotikeittiöstä, Langhoff aloitti.

Sipulin pilkkominen: Muista terävä veitsi

Keittiömestari näytti Viiden jälkeen -ohjelmassa myös, miten sipuli tulisi pilkkoa, jotta saa aikaiseksi tasaisia kuutioita helposti. Ensinnäkin tarvitaan terävä veitsi.  Terävä veitsi mahdollistaa Langhoffin mukaan sen, että sipuli todella leikataan, eikä "prässätä". 

– Mitä enemmän prässäät sipulia tai ajat vaikka hienoksi blenderissä, sitä enemmän vapautuu kaasuja, mitkä saavat itkemään. Jos sulla on terävä veitsi, se helpottaa erittäin paljon leikkaamista ja ei tule itku, Langhoff vinkkasi.

Kun sipulia pilkotaan, se leikataan ensin puoliksi. Mutta miten sitten tulisi edetä?

Katso videolta Filip Langhoffin veitsivinkit ja oikeaoppinen tapa sipulin pilkkomiseen. 

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja