Teetkö grillimakkaroihin viillot? Ammattikokki tyrmää yleisen tavan
Tiesitkö, että saatat pilata makkarat tekemällä niihin perinteeksi muodostuneet näyttävät viillot?
Jos makkarat paistuvat kotigrillissä kerta toisensa jälkeen kuiviksi, voi syyksi paljastua se, että makkaran pintaan on tehty klassiset viillot.
Asiantuntija ei suosittele viiltojen tekemistä
Makkaroihin tehdään perinteisesti viillot ennen paistamista, jotta ne paistuisivat tasaisesti ja olisivat tarjoiluvaiheessa entistä näyttävämpiä. Oululainen kokki ja yrittäjä Janne Pekkala kuitenkin tyrmää tämän työvaiheen, sillä viillot kuivattavat hänen mukaansa makkaraa aivan turhaan.
– Makkaroihin ei koskaan saa tehdä viiltoja, Pekkala totesi yksiselitteisesti Lidlin lehdistötilaisuudessa.
Kuori takaa makkaran mehukkuuden
Pekkalan mukaan viillot makkaran pinnassa vähentävät makkaran kuoren merkitystä. Kun kuoreen tehdään viilto, eivät nesteet pysy enää paistovaiheessa makkaran sisällä.
– Kuori on makkaroissa sen takia, että mehut, nesteet ja maut pysyisivät sisällä. Jos makkaraan tehdään viilto, niin silloin sieltä valuu kaikki ulos – ja sitten syödään kuivia makkaroita, vaikka niiden olisi tarkoitus olla mehukkaita, Pekkala kertoi.
Viiltojen vaikutus makkaran mehukkuuteen on asiantuntijan mukaan niin suuri, ettei ristikkoa kannata viiltää makkaran pintaan ulkonäön vuoksi.
– Onhan se nättiä, mutta onko se sitten hyvää? Siitä voidaan olla montaa mieltä. Minä ainakin tykkään mehukkaista makkaroista, Pekkala nauraa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa