Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Teetkö grillimakkaroihin viillot? Ammattikokki tyrmää yleisen tavan

Lehtikuva
Julkaistu 15.04.2015 13:36
Toimittajan kuva

Heli Mettänen

heli.mettanen@mtv.fi

Tiesitkö, että saatat pilata makkarat tekemällä niihin perinteeksi muodostuneet näyttävät viillot?

Jos makkarat paistuvat kotigrillissä kerta toisensa jälkeen kuiviksi, voi syyksi paljastua se, että makkaran pintaan on tehty klassiset viillot.

Asiantuntija ei suosittele viiltojen tekemistä

Makkaroihin tehdään perinteisesti viillot ennen paistamista, jotta ne paistuisivat tasaisesti ja olisivat tarjoiluvaiheessa entistä näyttävämpiä. Oululainen kokki ja yrittäjä Janne Pekkala kuitenkin tyrmää tämän työvaiheen, sillä viillot kuivattavat hänen mukaansa makkaraa aivan turhaan.

– Makkaroihin ei koskaan saa tehdä viiltoja, Pekkala totesi yksiselitteisesti Lidlin lehdistötilaisuudessa.

Kuori takaa makkaran mehukkuuden

Pekkalan mukaan viillot makkaran pinnassa vähentävät makkaran kuoren merkitystä. Kun kuoreen tehdään viilto, eivät nesteet pysy enää paistovaiheessa makkaran sisällä.

– Kuori on makkaroissa sen takia, että mehut, nesteet ja maut pysyisivät sisällä. Jos makkaraan tehdään viilto, niin silloin sieltä valuu kaikki ulos – ja sitten syödään kuivia makkaroita, vaikka niiden olisi tarkoitus olla mehukkaita, Pekkala kertoi.

Viiltojen vaikutus makkaran mehukkuuteen on asiantuntijan mukaan niin suuri, ettei ristikkoa kannata viiltää makkaran pintaan ulkonäön vuoksi.

– Onhan se nättiä, mutta onko se sitten hyvää? Siitä voidaan olla montaa mieltä. Minä ainakin tykkään mehukkaista makkaroista, Pekkala nauraa.

Lisää aiheesta:

Vältä yleinen virhe makkaraa grillatessa: "Ei kannata laittaa...""Tärkeä grillimakkarasääntö" ei pädekään – voit unohtaa kokonaan: "Ei ole mitään väliä"Pitääkö grillimakkaraan tehdä viillot vai ei? Näin ruoka-ammattilaiset kommentoivat kiisteltyä aihettaPitääkö grillimakkaraan tehdä viillot vai ei? Tässä on totuusÄlä tee klassista makkaramokaa – muista tämä sääntö! Nyt se on selvitetty – pitääkö grillimakkaraan tehdä viillot vai ei?
Makuja

Tuoreimmat aiheesta

Makuja
  • 14:20
    Lääkkeet

    Uutta tietoa suositun diabetes- ja laihdutuslääkkeen hyödyistä

  • 09:42
    Ruoka

    Teemu syö joka päivä täysin ilmaiseksi – löysi kerran lähes 500 euroa käteistä roskiksesta

  • Eilen18:26
    Ruoka

    Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija 2025: Tässä ovat uudet Suomen mestarit!

  • Eilen17:32
    Ruoka

    Näitä juustoja suomalaiset nyt himoitsevat – nappaa vinkit täydelliseen juustolautaseen

  • Eilen08:18
    Ruoka

    Mustaleima, punaleima ja sinileima – mitä eroa on emmentaljuustoilla?