Teetkö grillimakkaroihin viillot? Ammattikokki tyrmää yleisen tavan

Lehtikuva

Tiesitkö, että saatat pilata makkarat tekemällä niihin perinteeksi muodostuneet näyttävät viillot?

Jos makkarat paistuvat kotigrillissä kerta toisensa jälkeen kuiviksi, voi syyksi paljastua se, että makkaran pintaan on tehty klassiset viillot.

Asiantuntija ei suosittele viiltojen tekemistä

Makkaroihin tehdään perinteisesti viillot ennen paistamista, jotta ne paistuisivat tasaisesti ja olisivat tarjoiluvaiheessa entistä näyttävämpiä. Oululainen kokki ja yrittäjä Janne Pekkala kuitenkin tyrmää tämän työvaiheen, sillä viillot kuivattavat hänen mukaansa makkaraa aivan turhaan.

– Makkaroihin ei koskaan saa tehdä viiltoja, Pekkala totesi yksiselitteisesti Lidlin lehdistötilaisuudessa.

Kuori takaa makkaran mehukkuuden

Pekkalan mukaan viillot makkaran pinnassa vähentävät makkaran kuoren merkitystä. Kun kuoreen tehdään viilto, eivät nesteet pysy enää paistovaiheessa makkaran sisällä.

– Kuori on makkaroissa sen takia, että mehut, nesteet ja maut pysyisivät sisällä. Jos makkaraan tehdään viilto, niin silloin sieltä valuu kaikki ulos – ja sitten syödään kuivia makkaroita, vaikka niiden olisi tarkoitus olla mehukkaita, Pekkala kertoi.

Viiltojen vaikutus makkaran mehukkuuteen on asiantuntijan mukaan niin suuri, ettei ristikkoa kannata viiltää makkaran pintaan ulkonäön vuoksi.

– Onhan se nättiä, mutta onko se sitten hyvää? Siitä voidaan olla montaa mieltä. Minä ainakin tykkään mehukkaista makkaroista, Pekkala nauraa.

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja