Lisäätkö teehesi sokeria jotta juoma maistuisi paremmalta? Voi olla, että pilaat tämän herkän juoman tietämättäsi.
Makuja.fi kertoi aiemmin suomalaisten perisynnin teenvalmistuksessa. Monet keittävät teeveden kiehuvaksi, vaikka todellisuudessa näin ei missään nimessä saisi toimia. Miten sitten keitetään hyvää teetä? Lue vinkit!
Annostele teelehdet oikein
Monet käyttävät liian paljon teelehtiä, jolloin juomasta tulee helposti turhan vahvaa. Liian vahva tee menettää sen ainutlaatuisen, alkuperäisen makunsa. Sopivana annostelumäärä on yksi teelusikallinen teelehtiä kuppia kohden. Sama määrä pätee myös kannussa valmistettaessa. Älä lisää teelehtiä varmuuden vuoksi liikaa.
Laadukkaita teelehtiä voi käyttää useamman kerran. Vihreitä teelaatuja voi hauduttaa ainakin kolme kertaa, kun taas oolongit ja mustat teelaadut saattavat kestää jopa kymmenen haudutusta.
Älä jätä lehtiä kannuun
Poista teelehdet kannusta heti haudutuksen jälkeen. Jos teelehtiä jää veteen pidemmäksi aikaa, juoma muuttuu kitkeräksi. Kiinalaisen perinteen mukaan samoista teelehdistä voi hauduttaa teetä saman päivän aikana, mutta yön yli seisoneita lehtiä pidetään myrkyllisinä. Tämä juontaa juurensa siitä, että kosteat teelehdet keräävät paljon bakteereita jos niitä säilytetään pidempiä aikoja.
Teepussi vai haudutus?
Kannussa hauduttaminen antaa teelle aromikkaamman, pehmeämmän maun kuin kupissa valmistettaessa. Tämä johtuu siitä, että teekannussa lehdillä on enemmän tilaa hautua.

