Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Tee voileipäkakusta uudenlainen versio – nämä täytteet ovat ylitse muiden

Julkaistu 22.05.2017 10:05

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ: KESKO

Moni herkku ei ole suomalaisessa juhlapöydässä yhtä tuttu näky kuin perinteinen voileipäkakku. Klassikko maistuu suomalaisille hyvin, mutta voileipäkakku on myös helposti tuunattavissa astetta modernimmaksi versioksi.

– Moni suomalainen oikein himoitsee voileipäkakkuja, sillä niitä ei tule oikein tehtyä kuin juhlia varten, Keskon ruokatoimittaja Laura Halonen kertoo.

VINKKI! Voileipäkakun voi valmistaa myös juustokakun tapaan. Poimi paistetun parmesanjuustokakun resepti täältä.

PI515_parmesanjuustokakku

Halonen tyrmää heti alkuun uskomuksen siitä, että voileipäkakkujen kokoaminen olisi erityisen haastavaa. Vaikka keittiössä ei viihtyisikään joka ilta ruoanlaiton parissa, suosittelee asiantuntija testaamaan rohkeasti voileipäkakun tekemistä kotona vaikkapa kevään tai kesän juhlia varten.

– Helposti ajatellaan, että voileipäkakun kokoaminen on vaikeaa ja monimutkaista, mutta näin ei todellakaan ole! Ensimmäistä kertaa voileipäkakkua tehdessä kannattaa kakku koota vuokaan, jolloin kakku pysyy helposti muodossaan, Halonen vinkkaa.

– Mikäli voileipäkakun koristelu aiheuttaa päänvaivaa, voi nyrkkisääntönä pitää sitä, että koristelee kakun samoilla raaka-aineilla, millä sen täyttääkin. Tällöin myös vieraille on heti selvää, mitä kakku sisältää, Halonen kertoo.

Rakenna klassikkokakku trendikkäällä otteella

Tänä päivänä voileipäkakun ei suinkaan tarvitse olla muodoltaan perinteinen, pitkänomainen suorakulmio. Mikäli klassisen voileipäkakun ulkonäön haluaa tulevissa juhlissa päivittää, kannattaa luopua rohkeasti perinteisestä muodosta ja kokeilla valmistaa esimerkiksi miniversioita voileipäkakuista.

– Tänä keväänä on erityisen trendikästä kokeilla uusia muotoja voileipäkakuissa, Halonen toteaa.

Toinen uudenlainen tapa valmistaa klassinen voileipäkakku on koota se kääretortun muotoon. Tällöin mukana on tuttuja makuja, mutta voileipäkakun muoto on lainattu makeasta leivonnaisesta.

– Voileipäkääretorttu hurmaa varmasti vieraat juhlapöydässä ja sopii minivoileipäkakkujen tapaan hyvin pienemmänkin seurueen voileipäkakuksi, Halonen kertoo.

Täytteissä vain mielikuvitus on rajana

VINKKI! Poimi parmankinkkuvoileipäkakun resepti täältä.

KR3_17_parmankinkkuvoileipäk

Perinteisesti voileipäkakun täytteinä on totuttu käyttämään palvikinkkua tai savukalaa, mutta trendikkäimmät kotileipurit täyttävät tänä vuonna voileipäkakkunsa esimerkiksi parmankinkulla tai kasvistäytteillä. Asiantuntija suositteleekin hautaamaan ajatukset siitä, että voileipäkakku ei yllätä juhlavieraita, sillä kakkuun ei todellakaan tarvitse valita täytteitä, jotka tuntuvat tylsiltä.

– Voileipäkakun ei tarvitse aina olla se perinteinen, tuhti majoneesikakku! Halonen toteaa.

– Trendikäs voileipäkakkuvaihtoehto on parmankinkkuvoileipäkakku, jossa voi yhdistää suolaisen ja makean, kun täytteeseen lisää sekä viikunahilloa että vuohenjuustoa, Halonen jatkaa.

Voileipäkakku maistuu myös kasvisversiona

PI515_hummusvoileipkakku

Tänä keväänä on niin ikään trendikästä koota voileipäkakku täytteistä, jotka maistuvat myös kasvissyöjille. Silmät kannattaakin pitää auki ja mieli avoimena, kun miettii sopivia täytteitä kevään ja kesän juhlapöydän voileipäkakkuihin.

– Kasvisbuumi on nyt todella pinnalla – ja tästä kannattaa ammentaa ideoita myös kasvisvoileipäkakkuihin. Suosittelen testaamaan rohkeasti esimerkiksi tsatsiki-hummusvoileipäkakkua, Halonen toteaa.

Kun juhlapöytään valmistaa kasvisversion klassikkoherkusta, tulee usein kuin huomaamatta helpottaneeksi omaa urakkaansa tarjoilujen valmistamisessa, sillä kasvisvaihtoehtoja ei tarvitse tehdä erikseen.

– Maukkaat kasvistäytteet maistuvat suurimmalle osalle juhlavieraista, Halonen vinkkaa.

Lisää aiheesta:

Voileipäkakku, ylioppilaslakkikeksit ja muut tarjoilut valmistujaisjuhliinParas voileipäkakku juhliin – helpot hittiohjeet: "Valmistuu nopeasti ja vähistä raaka-aineista"Helpommaksi ei voileipäkakun tekeminen enää muutu! Maritan nerokas idea: Voi pelastaa juhlanjärjestäjiä vielä paniikiltaMaritan nerokas idea: Helpommaksi ei voileipäkakun tekeminen muutu – "voi pelastaa viikonlopun juhlanjärjestäjiä vielä paniikilta"Perinteiset kakutko tylsiä? Tv-kokin vinkeillä näyttävä lopputulos!Tärkeimmät nyrkkisäännöt voileipäkakun leipomiseen – pidä nämä mielessä
Makuja

Tuoreimmat aiheesta

Makuja
  • 17:43
    Ravintolat

    Katrina on työskennellyt tarjoilijana yli 20 vuotta – tällaisia ovat suomalaiset asiakkaat

  • Eilen17:47
    Ruoka

    Aamujuontajalta täystyrmäys oudolle uutuusjäätelölle

  • Eilen15:05
    Huijaukset

    Poliisi: Tampereen feikkiravintolaa operoitiin Afrikasta

  • Eilen11:55
    Kahvi

    Kahvin joukkoon laitetaan nyt supersuosittua seosta: "Syksyn isoimpia trendejä"

  • to17:02
    Ruoka

    Halpaa sesonkikasvista myydään nyt huimat määrät – sopii jopa pastaan!