Tee voileipäkakusta uudenlainen versio – nämä täytteet ovat ylitse muiden

Mainos
PI5_17_Voileipäkääretorttu2

Moni herkku ei ole suomalaisessa juhlapöydässä yhtä tuttu näky kuin perinteinen voileipäkakku. Klassikko maistuu suomalaisille hyvin, mutta voileipäkakku on myös helposti tuunattavissa astetta modernimmaksi versioksi.

– Moni suomalainen oikein himoitsee voileipäkakkuja, sillä niitä ei tule oikein tehtyä kuin juhlia varten, Keskon ruokatoimittaja Laura Halonen kertoo.

VINKKI! Voileipäkakun voi valmistaa myös juustokakun tapaan. Poimi paistetun parmesanjuustokakun resepti täältä.


Halonen tyrmää heti alkuun uskomuksen siitä, että voileipäkakkujen kokoaminen olisi erityisen haastavaa. Vaikka keittiössä ei viihtyisikään joka ilta ruoanlaiton parissa, suosittelee asiantuntija testaamaan rohkeasti voileipäkakun tekemistä kotona vaikkapa kevään tai kesän juhlia varten.

– Helposti ajatellaan, että voileipäkakun kokoaminen on vaikeaa ja monimutkaista, mutta näin ei todellakaan ole! Ensimmäistä kertaa voileipäkakkua tehdessä kannattaa kakku koota vuokaan, jolloin kakku pysyy helposti muodossaan, Halonen vinkkaa.

– Mikäli voileipäkakun koristelu aiheuttaa päänvaivaa, voi nyrkkisääntönä pitää sitä, että koristelee kakun samoilla raaka-aineilla, millä sen täyttääkin. Tällöin myös vieraille on heti selvää, mitä kakku sisältää, Halonen kertoo.

Rakenna klassikkokakku trendikkäällä otteella

Tänä päivänä voileipäkakun ei suinkaan tarvitse olla muodoltaan perinteinen, pitkänomainen suorakulmio. Mikäli klassisen voileipäkakun ulkonäön haluaa tulevissa juhlissa päivittää, kannattaa luopua rohkeasti perinteisestä muodosta ja kokeilla valmistaa esimerkiksi miniversioita voileipäkakuista.

– Tänä keväänä on erityisen trendikästä kokeilla uusia muotoja voileipäkakuissa, Halonen toteaa.

Toinen uudenlainen tapa valmistaa klassinen voileipäkakku on koota se kääretortun muotoon. Tällöin mukana on tuttuja makuja, mutta voileipäkakun muoto on lainattu makeasta leivonnaisesta.

Voileipäkääretorttu hurmaa varmasti vieraat juhlapöydässä ja sopii minivoileipäkakkujen tapaan hyvin pienemmänkin seurueen voileipäkakuksi, Halonen kertoo.

Täytteissä vain mielikuvitus on rajana

VINKKI! Poimi parmankinkkuvoileipäkakun resepti täältä.


Perinteisesti voileipäkakun täytteinä on totuttu käyttämään palvikinkkua tai savukalaa, mutta trendikkäimmät kotileipurit täyttävät tänä vuonna voileipäkakkunsa esimerkiksi parmankinkulla tai kasvistäytteillä. Asiantuntija suositteleekin hautaamaan ajatukset siitä, että voileipäkakku ei yllätä juhlavieraita, sillä kakkuun ei todellakaan tarvitse valita täytteitä, jotka tuntuvat tylsiltä.

– Voileipäkakun ei tarvitse aina olla se perinteinen, tuhti majoneesikakku! Halonen toteaa.

– Trendikäs voileipäkakkuvaihtoehto on parmankinkkuvoileipäkakku, jossa voi yhdistää suolaisen ja makean, kun täytteeseen lisää sekä viikunahilloa että vuohenjuustoa, Halonen jatkaa.

Voileipäkakku maistuu myös kasvisversiona

Tänä keväänä on niin ikään trendikästä koota voileipäkakku täytteistä, jotka maistuvat myös kasvissyöjille. Silmät kannattaakin pitää auki ja mieli avoimena, kun miettii sopivia täytteitä kevään ja kesän juhlapöydän voileipäkakkuihin.

– Kasvisbuumi on nyt todella pinnalla – ja tästä kannattaa ammentaa ideoita myös kasvisvoileipäkakkuihin. Suosittelen testaamaan rohkeasti esimerkiksi tsatsiki-hummusvoileipäkakkua, Halonen toteaa.

Kun juhlapöytään valmistaa kasvisversion klassikkoherkusta, tulee usein kuin huomaamatta helpottaneeksi omaa urakkaansa tarjoilujen valmistamisessa, sillä kasvisvaihtoehtoja ei tarvitse tehdä erikseen.

– Maukkaat kasvistäytteet maistuvat suurimmalle osalle juhlavieraista, Halonen vinkkaa.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!