Tee valkosipulipatonkia itse – täydellinen lopputulos!
Sen sijaan, että ostaisit kaupasta pakastevalkosipulipatongin, valmista täyte patonkiin itse. Lue näppärä vinkki!
Onko valkosipulipatonki herkkuasi? Tällä helpolla ohjeella loihdit tuoksuvan täytteen leipään itse.
Tee näin: Hienonna muutama valkosipulinkynsi. Kun valkosipuli on hienonnettu, ota kourallinen persiljanlehtiä ja pilko se valkosipulin joukkoon. Halutessasi voit silputa mukaan myös sitruunankuorta. Lisää vielä suolaa.
Leikkaa patonkiin tai muuhun leipään vinoja halkeamia, mutta älä leikkaa ihan pohjaan asti. Täytä jokaiseen halkeamaan 1/2–1 teelusikallista valkosipuli-persiljaseosta. Lisää vielä jokaiseen halkeamaan noin teelusikallinen voita tai oliiviöljyä.
Kääri leipä folioon, laita se pellille ja 175-asteiseen uuniin noin 10 minuutiksi tai kunnes voi sulaa. Avaa folio varovasti ja anna leivän paahtua kuumalla foliolla vielä toiset 10 minuuttia tai kunnes leipä on kullanruskea ja rapea.
Tarjoile patonki höyryävän kuumana!
Lähde: Popsugar
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje