Tee vain yksi muutos ruokavalioosi – voit jopa tuplata rasvanpolton!

Pavut
Shutterstock

Uusia trendidieettejä menee ja tulee, mutta yhtä tärkeää laihduttajan muistisääntöä ei kannata unohtaa.

Etkö hoikistu, vaikka tarkkailet mielestäsi syömiäsi kalorimääriä ja harrastat säännöllisesti liikuntaa? Ehkä sinun kannattaisi keskittyä vielä enemmän siihen, paljonko ruokavaliosi sisältää proteiinia. Riittävä proteiininsaanti nopeuttaa nimittäin tutkitusti painonpudotusta ja tehostaa rasvanpolttoa.

Proteiinipitoisia kasvikunnan tuotteita:

Kurpitsansiemenet: 25 grammaa per 100 grammaa

Mungpavut: 24 grammaa per 100 grammaa

Auringonkukansiemenet: 23,4 grammaa per 100 grammaa

Kvinoa: 18,4 grammaa per 100 grammaa

Täysjyväcouscous: 15 grammaa per 100 grammaa

Kaura: 11 grammaa per 100 grammaa

Linssit: 9 grammaa per 100 grammaa

Kikherneet: 8,5 grammaa per 100 grammaa

Maapähkinävoi (2 rkl): 8 grammaa

Ruusukaali: 3,5 grammaa per 100 grammaa

Lehtikaali: 3,4 grammaa per 100 grammaa

Pinaatti: 2,8 grammaa per 100 grammaa

Keho kuluttaa enemmän energiaa, jos syöt proteiinia

Paljonko proteiinia sitten pitäisi syödä? Tarve on yksilöllistä. Mitä aktiivisempi elämä on, sitä enemmän myös proteiinia tarvitset. Proteiinia olisi hyvä syödä joka aterialla hiilihydraattien ja rasvan ohella. Liikuntaa säännöllisesti harrastavan kannattaa syödä proteiinia jopa 1–1,5 grammaa päivässä painokiloaan kohden.

Monet jo varmasti tietävät hyviksi proteiininlähteiksi kananmunat, lihan ja kalan. On kuitenkin hyvä muistaa, että myös kasvikunnan tuotteista, kuten pavuista ja linsseistä saa runsaasti proteiinia.

Lähde: Fitsugar

Kesäuusinta: Juttu on julkaistu alun perin vuonna 2015

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.