Tee täydellistä jäätelöä – vältä yleiset mokat

jäätelö
Shutterstock

Jäätelön valmistus ei ole vaikeaa, mutta onnistuneeseen lopputulokseen vaikuttavat pienet asiat. Näillä vinkeillä jäätelöstä tulee täydellistä!

Aloita lukemalla jäätelökoneen ohjeet tarkasti ja noudata niitä. 

Muista, että jäätelön maussa raaka-aineet ratkaisevat, käytä siis laadukkaita raaka-aineita äläkä lähde rasvattomalle linjalle. Paras jäätelö on kermaista ja täyteläistä. 

Lisää mausteet, kuten vanilja tai vaahterasiirappi juuri ennen kun lisäät jäähtyneen seoksen jäätelökoneeseen, näin saat eniten makua jäätelöön.

Jos käytät mausteena alkoholia, pysy kohtuudessa. Paras lopputulos syntyy, kun alkoholia laittaa korkeintaan neljäsosakupillisen. Makua antavat palat, kuten suklaalastut, pähkivät ja karkit kannattaa lisätä vasta viime minuuteilla, jolloin jäätelö on jo valmista.

Älä täytä jäätelökonetta liian täyteen. Hyvä ohje on täyttää vain kolme neljäsosaa, se antaa parhaan lopputuloksen. Näin mukaan jää riittävästi ilmaa. 

Muista, että mitä enemmän jäätelössä on sokeria, sitä hitaammin se jäähtyy. Mitä nopeammin taas jäätelön saa jäähtymään, sitä samettisempi rakenne siihen tulee. 

Valmiiseen jäätelöön kannattaa laittaa muovikelmua päälle ennen rasian kannen sulkemista. Se estää jääkiteiden muodostumista. Paras astia jäätelön säilyttämiselle on matala ja soikea. Korkeassa astiassa jäätelön rakenne ei pysy yhtä hyvänä.

Kansi on aina tärkeä muistaa, ettei jäätelö pääse imemään itseensä makuja muista elintarvikkeista.

Kotitekoinen jäätelö on parhaimmillaan viikon ajan valmistuksesta. Sen jälkeen se alkaa menettää makuaan. Syö jäätelö siis hyvällä omallatunnolla pois pakastimesta! Muista myös, ettei jäätelöä saa pakastaa sulamisen jälkeen.  

Lähteet: homecooking.about.com, sweets.seriouseats.com

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja