Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Tee täydellistä jäätelöä – vältä yleiset mokat

Shutterstock
Julkaistu 05.07.2014 12:02

MTV LIFESTYLE

Jäätelön valmistus ei ole vaikeaa, mutta onnistuneeseen lopputulokseen vaikuttavat pienet asiat. Näillä vinkeillä jäätelöstä tulee täydellistä!

Aloita lukemalla jäätelökoneen ohjeet tarkasti ja noudata niitä. 

Muista, että jäätelön maussa raaka-aineet ratkaisevat, käytä siis laadukkaita raaka-aineita äläkä lähde rasvattomalle linjalle. Paras jäätelö on kermaista ja täyteläistä. 

Lisää mausteet, kuten vanilja tai vaahterasiirappi juuri ennen kun lisäät jäähtyneen seoksen jäätelökoneeseen, näin saat eniten makua jäätelöön.

Jos käytät mausteena alkoholia, pysy kohtuudessa. Paras lopputulos syntyy, kun alkoholia laittaa korkeintaan neljäsosakupillisen. Makua antavat palat, kuten suklaalastut, pähkivät ja karkit kannattaa lisätä vasta viime minuuteilla, jolloin jäätelö on jo valmista.

Älä täytä jäätelökonetta liian täyteen. Hyvä ohje on täyttää vain kolme neljäsosaa, se antaa parhaan lopputuloksen. Näin mukaan jää riittävästi ilmaa. 

Muista, että mitä enemmän jäätelössä on sokeria, sitä hitaammin se jäähtyy. Mitä nopeammin taas jäätelön saa jäähtymään, sitä samettisempi rakenne siihen tulee. 

Valmiiseen jäätelöön kannattaa laittaa muovikelmua päälle ennen rasian kannen sulkemista. Se estää jääkiteiden muodostumista. Paras astia jäätelön säilyttämiselle on matala ja soikea. Korkeassa astiassa jäätelön rakenne ei pysy yhtä hyvänä.

Kansi on aina tärkeä muistaa, ettei jäätelö pääse imemään itseensä makuja muista elintarvikkeista.

Kotitekoinen jäätelö on parhaimmillaan viikon ajan valmistuksesta. Sen jälkeen se alkaa menettää makuaan. Syö jäätelö siis hyvällä omallatunnolla pois pakastimesta! Muista myös, ettei jäätelöä saa pakastaa sulamisen jälkeen.  

Lähteet: homecooking.about.com, sweets.seriouseats.com

Lisää aiheesta:

Jäätelötehtaan Sauli vinkkaa: Näin jätskipurkille pitäisikin tehdä, kun sen ottaa pakastimestaEthän sorru makua ja rakennetta tuhoaviin mokiin? 4 helppoa vinkkiä, joilla saat jäätelöstä parempaaMitä teet ensimmäiseksi, kun otat jäätelöpurkin pakastimesta? Jäätelötehtaan Sauli paljastaa kikan, jota moni ei ole tullut ajatelleeksi4 vinkkiä, jotka pitää tietää: Näin viilennät juomat nopeasti – ja pidät ne kylminäSulatatko jäätelöpaketin pöydällä? Älä sorru yleisimpiin jäätelövirheisiinOsaatko pyörittää täydellisen jäätelöpallon? Näin onnistut!
JäätelöJälkiruoatVinkitMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Jäätelö
  • 17.9.09:51
    Ruoka

    47 vuoden uralle karu loppu – Ben & Jerry'sin perustaja eroaa

  • 5.8.17:02
    Ruoka

    Mitä eroa on jäätelöllä ja gelatolla?

  • 25.7.15:38
    Kesä

    Näin nopeasti jäätelö suli 29 asteen helteessä – lopputulos yllättää

  • 21.7.07:40
    Ruoka

    Nestlén jenkkijäätelöihin iso muutos

  • 16.7.11:03
    Helle

    Näitä tuotteita suomalaiset hamuavat helteellä, voivat loppua