Tee smoothiesta todellinen terveyspommi! Kokeile eksoottisia vaihtoehtoja
Hedelmätiski on pullollaan eksoottisia herkkuja, joilla saat helposti piristystä päivääsi ja lisävitamiineja ruokavalioosi. Sekoita hedelmiä smoothieen tai laita niitä tarjolle viikonloppuaamiaiselle.
Ostoskoriin valitaan helposti aina niitä vanhoja tuttuja omenoita, banaaneja ja mandariineja. Mitä jos vaihtelun vuoksi kokeilisit jotain uutta?
Kumkvatti
Kumkvatit ovat pieniä mutta mehukkaita sitrushedelmiä. Kumkvatin kuori on ohut, ja sen voi syödä kuorineen. Pienen kokonsa ansiosta kumkvateista saa hauskoja kakunkoristeita. Vitamiinipitoisen hedelmän maku muistuttaa appelsiinia.
Passion
Passionhedelmissä on runsaasti A- ja C-vitamiineja ja niiden siemenet ovat hyvin kuitupitoisia. Passionhedelmää ostaessa kannattaa valita mahdollisimman suuri hedelmä. Kypsä passionhedelmä on pinnaltaan ryppyinen. Passionhedelmä kypsyy huoneenlämmössä muutamassa päivässä.
Persimon
Persimonilla on kiiltävän oranssi kuori, mutta hedelmän voi syödä kuorineen. Persimonia ei kannata syödä liian raakana, sillä se muuttuu maukkaaksi ja mehukkaaksi vasta kypsänä. Ravinteikkaita persimoneja voi hyvin kypsyttää huoneenlämmössä muutamia päiviä ennen syömistä. Persimonin paras sesonki on loppuvuodesta, mutta niitä on saatavilla ympäri vuoden.
Granaattiomena
Granaattiomenoissa on sitruksinen raikas maku, ja ne ovat hyvin mehukkaita. Granaattiomena sopii hyvin esimerkiksi salaatteihin ja raikkaisiin juomiin. Monista terveysvaikutuksistaan tunnettu granaattiomena halkaistaan ennen syömistä, ja siitä nautitaan vain mehukas sisus. Voimakkaan punainen granaattiomena sisältää lykopeenia, joka tutkimusten mukaan ehkäisee aivo- ja sydäninfarkteja.
Pitahaya
Etelä-Amerikasta lähtöisin oleva pitahaya on villin näköinen, mutta miedon makuinen hedelmä. Sen maku muistuttaa hieman kurkkua. Pitahayasta käytetään sekä hedelmäliha että sen seassa olevat siemenet. Pitahaya on näyttävä lisä esimerkiksi salaatteihin.
Rambutaani (rambutan)
Hurjan näköisen rambutanin kuoren alta paljastuu sileä vaalea hedelmä, jonka maku muistuttaa hieman viinirypälettä. Rambutan kätkee karvaiselta näyttävän kuorensa sisälle kaliumia, kalsiumia, magnesiumia ja B-vitamiineja.
Ananaskirsikka
Kakunkoristeena suosittu ananaskirsikka on kirpsakka tomaatin sukulainen. Ananaskirsikka tunnetaan myös nimellä karviaiskorso, ja se on varsinainen karoteenipommi. Kesän rusketuksesta haaveilevien kannattaa siis popsia porkkanan lisäksi myös ananaskirsikoita.
Osittainen lähde: Fruitsinfo.com
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan