Tee nautitaan nyt uudella tapaa – kevyt ja raikas vaihtoehto!

jäätee
Jääteen voi maustaa tuoreilla yrteillä, marjoilla tai hedelmillä. Shutterstock

Kylmäuutettu cold brew tea on raikas jäätee, joka valmistuu jääkaapissa kuin itsestään.

Kylmäuutettu tee on jääteenä raikkaampi kuin tavallinen jäähdytetty tee. Kun teen uuttaa kuumaan veteen, juomasta voi tulla kitkerää. Kylmäuuttaminen on aikaa vievä, mutta hellävarainen tapa uuttaa teetä.

Kylmäuutettu tee valmistetaan nimensä mukaisesti kylmään veteen uuttamalla. Teen annetaan hautua yön yli jääkaapissa, jonka jälkeen juoma kaadetaan kahvinsuodattimen läpi.

Teestä voi valmistaa myös vahvaa tiivistettä, josta voi tehdä erilaisia laimennettuja juomia. Teetä voi makeuttaa esimerkiksi sitruunalimonadilla.

Lisämakua yrteistä

Erilaiset yrttiteet ja hedelmähaudukkeet soveltuvat erityisen hyvin kylmäuuttamiseen. Myös vihreästä ja valkoisesta teestä saa tehtyä raikkaita kylmiä juomia.

Jos teehen haluaa lisämakua, siihen voi lisätä haudutusvaiheessa esimerkiksi tuoreita yrttejä tai hedelmiä. Teetiivistettä voi maustaa myös jälkikäteen. Marjaisat teet ovat monesti itsessään jo niin maukkaita, että ne eivät lisämakua tarvitse.

Kylmäuutetusta teestä saa myös näyttävän boolin tuoreilla yrteillä, marjoilla ja hedelmillä.

Tee näin:

1. Sekoita 75 g teetä tai 2 litraan vettä, peitä kannella ja anna tekeytyä jääkaapissa yön yli.

2. Kaada valmis teejuoma kahvinsuodattimen läpi.

3. Laimenna vedellä, soodalla tai sitruunalimonadilla, mausta tuoreilla yrteillä, marjoilla tai hedelmillä ja tarjoile jäillä.

Tee kylmäuutetusta teestä drinkkejä kotona. Näillä välineillä se onnistuu!

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!