Tee nämä asiat aamulla – helpotat hurjasti ruoanlaittoa

päivällinen, lohi
Herkkupäivällinen syntyy helpommin pienen valmistelun avulla. Shutterstock

Pienellä valmistelulla ruoanlaitto helpottuu.

Alkuperäinen suunnitelmasi oli tulla kotiin töistä, mennä keittiöön ja valmistaa päivällistä, mutta aina kaikki ei mene suunnitelmien mukaan. Pitkän työpäivän jälkeen voi väsyttää, eikä päivällisen valmistamiseen enää riitäkään energiaa.

Varmistaaksesi, että pysyt suunnitelmissasi, kannattaa valmistautua jo hieman etukäteen. Toimi siis näiden ohjeiden mukaan jo aamulla.

1. Ota ruoka pakastimesta sulamaan

Mikään ei ärsytä enempää kuin sen tajuaminen kotiin tullessa, että ruoaksi tarkoitetut kanasuikaleet ovatkin vielä pakastimessa. Olitpa ajatellut syöväsi pakasteaterian tai tekeväsi ruokaa pakastimesta otetuista aineksista, ota ruoka pois pakastimesta jo aamulla ja laita jääkaappiin.

2. Lue resepti läpi ja varmista, että sinulla on kaikki ainesosat

Vilkaise resepti läpi, ja varmista, että kaikki ateriaan tarvittavat raaka-aineet löytyvät kaapistasi. Parempi tietää jonkin ruoka-aineen puuttuminen jo aamulla, jotta tiedät, onko kauppareissu tarpeen työpäivän jälkeen.

3. Ole askeleen edellä

Hoida yksi homma sinun ja päivällisesi välissä olevista asioista pois tieltä. Tämä voi tarkoittaa eri asioita eri ihmisille: ehkä se tarkoittaa astioiden pesua tai tiskikoneen tyhjennystä ennen kuin lähdet töihin aamulla. Joka tapauksessa, jos saat jonkin asian tehtyä aamulla, pääset helpommin aloittamaan päivällisen valmistusta.

4. Anna haudekattilan hoitaa homma kotiin

Anna slow cookerin eli haudekattilan tehdä työ puolestasi. Ota kattila esiin aamulla, laita päälle raaka-aineet sisällään ja tule kotiin valmiin ruoan ääreen.

5. Kata päivällispöytä

Jos sinulla on hetki ylimääräistä aikaa aamulla, kata pöytä lautasin, lasein ja pöytäliinoin, jotta voit tulla kotiin valmiiksi katetun pöydän ääreen.

Kun katat pöytää, ajattele myös, mitä odotat illalta. Kiireisen ja hektisen päivän jälkeen, viimeinen asia, jota jaksat ajatella, on paljon valmistelua vaativa ruoanlaitto. Jos tiedät, että sellainen päivä on luvassa, suunnittele päivällinen sen mukaan. Tähtää nopeisiin, helppoihin resepteihin tai syö pakasteateria.

Nappaa tästä päivällisvinkki, katso video:

Lähde: The Kitchn

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja