Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Tee itse vaahtokarkkeja – poimi resepti!

Vaahtokarkkeja voi valmistaa myös itse.
Vaahtokarkkeja voi valmistaa myös itse. Shutterstock
Julkaistu 29.10.2016 18:02

Emmi Kärkkäinen

emmi.karkkainen@mtv.fi

Vaahtokarkit ovat pehmeitä ja herkullisia, mutta tekemällä ne itse on lopputulos entistäkin kuohkeampi ja parempi!

Jos olet vaahtokarkkien ystävä, varmasti rakastat tätä ohjetta. Itse tehdyt vaahtokarkit ovat täysin eri maata kuin kaupasta ostetut. Vaahtokarkeista tulee ihanan kuohkeita, pehmeitä ja ennen kaikkea herkullisia.

Itse tehdyt vaahtokarkit sopivat täydellisesti nuotiolle grillattavaksi tai vaikka talvijuhlien tarjoiluun. Vaahtokarkkien tekeminen on hauskaa, mutta hieman sotkuista.


Itsetehdyt vaahtokarkit

2,5 rkl liivatejauhetta
2,5 dl kylmää vettä
1,2 dl vettä 
0,8 dl maissisiirappia (tai vaaleaa siirappia)
5 dl sokeria
¼ tl suolaa
1,2 dl maissijauhoja
1,2 dl tomusokeria
2 tl vanilja-aromia

Laita suureen uunivuokaan pohjalle folio. Jätä foliota myös reunojen yli, jotta on jotain mistä saat tartuttua. Levitä hieman öljyä folion pintaan.

Laita monitoimikoneen kulhoon 2,5 desilitraa kylmää vettä ja ripottele liivate veteen. Älä sekoita! Anna olla noin 15 minuuttia.


Yhdistä sillä aikaa kattilassa 1,2 desilitraa vettä, maissisiirappi, sokeri ja suola. Kaada sokeri suoraan kattilan keskelle, ettei sitä jää kattilan reunoihin. Keitä aluksi seosta keskilämmöllä. Voit kevyesti heilutella kattilaa, mutta älä sekoita. Anna kiehua 6–9 minuuttia, kunnes seos on 116-asteista.

Sekoita erillisessä kulhossa maissijauhot ja tomusokeri. Laita sivuun odottamaan.

Kun liivateseos on levännyt 15 minuuttia, sekoita se monitoimikoneessa. Kaada hitaasti ja varovasti kuuma siirappiseos joukkoon. Laita kone täydelle teholle ja anna vaahtoutua 10–12 minuuttia. Kokeile, että kulho on vielä lämmin, muuten seos ei irtoa kulhosta. Lisää sekoituksen loppuvaiheessa vanilja-aromi.

Kaavi nuolijan avulla seos vuokaan. Tässä kannattaa olla nopea! Mitä kylmemmäksi seos menee, sitä vaikeampi se on saada irti. Tasoita pinta ja reunat. Ripottele muutama ruokalusikka sokeriseosta pinnalle ja säästä loput. Peitä vuoka kelmulla ja anna asettua yön yli.

Seuraavana päivänä ripottele sokeriseosta leikkuulaudalle ja öljyä iso veitsi. Nosta folio ylös vuoasta ja kippaa vaahtokarkkilevy leikkuulaudalle. Ripottele 2 ruokalusikallista sokeriseosta pinnalle. Leikkaa levy noin 2,5 senttimetrin paksuisiksi suikaleiksi. Leikkaa suikaleista kuutioita. Pyöritä muutama vaahtokarkki kerrallaan sokeriseoksessa.

Nauti! Vaahtokarkit säilyvät ilmatiiviissä astiassa noin kaksi viikkoa.

Video: Vaahtokarkit sopivat myös osaksi rocky road -herkkua. Kokeile!

Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.

Lähde: Tiphero

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Vadelmabrownie vadelmamarenkivoikreemillä ja mirror glaze -kuorrutteellaKoko Suomi leipoo: Muumimamman Japanin tuliainenKoko Suomi leipoo: Sitruuna-suklaakakkuKoko Suomi leipoo: Lauran kanelichurrot & mokkadippiKoko Suomi leipoo: Tommin pieni raparperileivosVaahtokarkit voi valmistaa myös itse – näin onnistut!
MakeisetMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Makeiset
  • 15.10.14:24
    Ruoka

    Käsittämätön joulukalenteri myynnissä: "Peppuun sattunut viikon"

  • 30.8.09:43
    Ruoka

    Irtokarkki, josta tuli yhtäkkiä todella suosittu – ilmiö selittää makeisten hurjaa menekkiä

  • 28.8.18:23
    Viiden jälkeen

    Suomalaiset sekosivat irtokarkeista

  • 16.8.09:44
    Ruoka

    K18- ja K12-karkit MTV:n testissä: "Ei voi suositella kenellekään"

  • 31.7.20:12
    Sokeri

    Amerikkalaislehti: Karkkia kannattaisi syödä "kuten ruotsalaiset"