Tee itse uskomatonta pikasimaa – valmistuu muutamassa minuutissa!
Helpolla reseptillä simankaltainen juoma valmistuu minuuteissa, eli ei kannata murehtia, jos sima jäi tänä vuonna valmistamatta – vielä on aikaa!
Siman valmistaminen vie aikaa, ja monelta vappuun varautuminen klassikkojuoman merkeissä saattaa unohtua. Hanna Siveniuksen reseptillä kotitekoista vappusimaa muistuttava juoma valmistuu nopeasti simasta tutuista raaka-aineista.
– Jos mielesi tekee kotitekoista vappusimaa, mutta aikaa ei ole pitkälle valmistuskaavalle, tässä ratkaisusi. Pikasima valmistuu yhdessä hujauksessa! reseptin kehittänyt Hanna Sivenius hehkuttaa.
Hannan pikasima
3 luomusitruunaa
2,5 dl fariinisokeria
2 rkl hunajaa
1 l vettä
1 L Novelle maustamaton kivennäisvettä
Pese sitruunat hyvin ja ota kuorimaveitsellä sitruunoiden kuoret talteen. Lisää kattilaan vesi, sitruunankuoren palaset, muutama sitruunarinkula, sokeri ja hunaja. Keitä niin, että sokeri on kokonaan sulanut ja anna jäähtyä. Siivilöi liemi ja lisää kivennäisvesi juuri ennen tarjoilua.
Teksti ja kuva: Hanna Sivenius, Novelle.fi
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan