Tee itse uskomatonta pikasimaa – valmistuu muutamassa minuutissa!

Jos sima on unohtunut tyystin vappuhulinassa, voi klassikkojuomasta valmistaa myös pikaversion. Dansukker

Helpolla reseptillä simankaltainen juoma valmistuu minuuteissa, eli ei kannata murehtia, jos sima jäi tänä vuonna valmistamatta – vielä on aikaa!

Siman valmistaminen vie aikaa, ja monelta vappuun varautuminen klassikkojuoman merkeissä saattaa unohtua. Hanna Siveniuksen reseptillä kotitekoista vappusimaa muistuttava juoma valmistuu nopeasti simasta tutuista raaka-aineista.

– Jos mielesi tekee kotitekoista vappusimaa, mutta aikaa ei ole pitkälle valmistuskaavalle, tässä ratkaisusi. Pikasima valmistuu yhdessä hujauksessa! reseptin kehittänyt Hanna Sivenius hehkuttaa.

Hannan pikasima

3 luomusitruunaa
2,5 dl fariinisokeria
2 rkl hunajaa
1 l vettä
1 L Novelle maustamaton kivennäisvettä

Pese sitruunat hyvin ja ota kuorimaveitsellä sitruunoiden kuoret talteen. Lisää kattilaan vesi, sitruunankuoren palaset, muutama sitruunarinkula, sokeri ja hunaja. Keitä niin, että sokeri on kokonaan sulanut ja anna jäähtyä. Siivilöi liemi ja lisää kivennäisvesi juuri ennen tarjoilua.

Teksti ja kuva: Hanna Sivenius, Novelle.fi

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!