Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Tee itse tikkareita – uskomattoman helppo resepti

Kuvituskuva. Värjää sokeritikkarit haluamallasi elintarvikevärillä.
Kuvituskuva. Värjää sokeritikkarit haluamallasi elintarvikevärillä.Shutterstock
Julkaistu 14.05.2017 17:03

MTV LIFESTYLE

Sokeriset tikkarit on helppo tehdä myös itse.

Muutama vuosi sitten kakkutikkarit olivat lastenkutsujen hitti. Näiden sokeritikkarien valmistaminen on monin verroin helpompaa ja nopeampaa.

Tikkariresepti löytyy Mona Tähtisen Say it with a cake! – Kakkumuijan gluteenittomat täytekakut -kirjasta (WSOY 2017).

Tikkarit

n. 10–15 kpl koosta riippuen

1,2 dl sokeria
0,8 dl vettä
elintarvikeväriä
tikkarin tikkuja
strösseleitä

Levitä pala leivinpaperia tasaiselle alustalle ja varaa tikkarin tikut sekä haluamasi strösselit käden ulottuville ennen kuin aloitat tikkareiden valmistamisen.

Mittaa sokeri, vesi ja glukoosisiirappi kattilaan ja kuumenna seos 150-asteiseksi. Tarvitset tätä varten sokerilämpömittarin. Pidä seosta tarkasti silmällä, koska se muuttuu keltaiseksi ja palaa hyvin nopeasti. Seoksen saavutettua oikean lämpötilan, nosta kattila levyltä.

Sekoita tippa valitsemaasi elintarvikeväriä seokseen. Nyt on työskenneltävä nopeasti, ettei seos pääse jähmettymään, joten kaada seoksesta välittömästi pieniä ympyröitä leivinpaperille.

Aseta tikut ympyröiden alalaitaan ja ripottele strösseleitä tikkarin pintaan. Kaada pian toinen kerros tikkariseosta tikun ja strösseleiden päälle. Anna jähmettyä kymmenisen minuuttia ja tikkarit ovat valmiit.

Lähde: Mona Tähtinen, Say it with a cake! – Kakkumuijan gluteenittomat täytekakut (WSOY 2017)

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Katrin makutikkaritIlahduta ystävää itse tehdyillä tryffeleillä – nämä suloiset suupalat hurmaavat herkullisuudellaan!Paluu menneisyyteen: Ihastuttavat leivokset kesäjuhliin – milloin olet viimeksi syönyt?Viime hetken herkkuvinkki äitienpäivään: Suklaa-banaanikrepit maistuvat taatusti!Paluu menneisyyteen: Nämä legendaariset keksit sinäkin ehkä muistat lapsuudestasiTee itse vanhanajan kermanekkuja – katso helppo resepti!
MakeisetMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Makeiset
  • ma09:42
    Ruoka

    Paras salmiakki on valittu – poikkeuksellinen voittaja

  • 15.10.14:24
    Ruoka

    Käsittämätön joulukalenteri myynnissä: "Peppuun sattunut viikon"

  • 30.8.09:43
    Ruoka

    Irtokarkki, josta tuli yhtäkkiä todella suosittu – ilmiö selittää makeisten hurjaa menekkiä

  • 28.8.18:23
    Viiden jälkeen

    Suomalaiset sekosivat irtokarkeista

  • 16.8.09:44
    Ruoka

    K18- ja K12-karkit MTV:n testissä: "Ei voi suositella kenellekään"