Tee itse tikkareita – uskomattoman helppo resepti

sydäntikkarit tikkari shutterstock
Kuvituskuva. Värjää sokeritikkarit haluamallasi elintarvikevärillä. Shutterstock

Sokeriset tikkarit on helppo tehdä myös itse.

Muutama vuosi sitten kakkutikkarit olivat lastenkutsujen hitti. Näiden sokeritikkarien valmistaminen on monin verroin helpompaa ja nopeampaa.

Tikkariresepti löytyy Mona Tähtisen Say it with a cake! – Kakkumuijan gluteenittomat täytekakut -kirjasta (WSOY 2017).

Tikkarit

n. 10–15 kpl koosta riippuen

1,2 dl sokeria
0,8 dl vettä
elintarvikeväriä
tikkarin tikkuja
strösseleitä

Levitä pala leivinpaperia tasaiselle alustalle ja varaa tikkarin tikut sekä haluamasi strösselit käden ulottuville ennen kuin aloitat tikkareiden valmistamisen.

Mittaa sokeri, vesi ja glukoosisiirappi kattilaan ja kuumenna seos 150-asteiseksi. Tarvitset tätä varten sokerilämpömittarin. Pidä seosta tarkasti silmällä, koska se muuttuu keltaiseksi ja palaa hyvin nopeasti. Seoksen saavutettua oikean lämpötilan, nosta kattila levyltä.

Sekoita tippa valitsemaasi elintarvikeväriä seokseen. Nyt on työskenneltävä nopeasti, ettei seos pääse jähmettymään, joten kaada seoksesta välittömästi pieniä ympyröitä leivinpaperille.

Aseta tikut ympyröiden alalaitaan ja ripottele strösseleitä tikkarin pintaan. Kaada pian toinen kerros tikkariseosta tikun ja strösseleiden päälle. Anna jähmettyä kymmenisen minuuttia ja tikkarit ovat valmiit.

Lähde: Mona Tähtinen, Say it with a cake! – Kakkumuijan gluteenittomat täytekakut (WSOY 2017)

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.