Tee itse sipsejä ilmaisesta raaka-aineesta – valmistuvat 10 minuutissa

nokkonen
Nokkonen on terveellinen, ilmainen ja monikäyttöinen raaka-aine. Lehtikuva

Pihamaalta tai metsästä kerätyistä nokkosista valmistetut sipsit paistuvat uunissa alle kymmenessä minuutissa.

Kirjan Nokkonen – Herkkuja ja hyvinvointia suomalaisesta superkasvista (Atena 2015) kirjoittanut Katariina Vuori kannustaa hyödyntämään nokkosta ruoanlaitossa. Pihamaalta löytyvä herkku maistuu Vuoren reseptillä sipsien muodossa.

– Nokkossipseihin sopivat parhaiten kokonaiset, tuoreet pienet kevätversot, mutta toki kesäiset, isommat lehdetkin käyvät, Vuori kertoo.

Kirjailija suosittelee maustamaan nokkossipsit esimerkiksi pippureilla, paprikalla, currylla, chilillä tai sitrushedelmien kuorilla.

– Ennen tarjoilua voit ripsaista sipseihin hieman etikkaa tai sitruunamehua, Vuori vinkkaa.

Nokkossipsit

1 l nokkosen versoja TAI lehtiä
2 rkl oliiviöljyä
suolaa
Muita mausteita maun mukaan

Jos koet tarpeelliseksi huuhdella (ei ryöpätä!) nokkoset juoksevalla vedellä ennen käyttöä, kuivaa nokkoset sen jälkeen todella hyvin.

Laita nokkoset kulhoon, roiski päälle oliiviöljyä ja ripaus suolaa, pyöräyttele nokkosia kulhossa kevyesti niin, että öljy ja suola leviävät tasaisesti.

Levitä nokkoset uunipellille ja paista 175-asteisessa uunissa n. 6–9 minuuttia, kunnes nokkoset ovat rapeita.

Lähde: Katariina Vuori: Nokkonen – Herkkuja ja hyvinvointia suomalaisesta superkasvista (Atena 2015)

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!