Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Tee itse sipsejä ilmaisesta raaka-aineesta – valmistuvat 10 minuutissa

Nokkonen on terveellinen, ilmainen ja monikäyttöinen raaka-aine.
Nokkonen on terveellinen, ilmainen ja monikäyttöinen raaka-aine.Lehtikuva
Julkaistu 29.05.2015 20:03
Toimittajan kuva

Heli Mettänen

heli.mettanen@mtv.fi

Pihamaalta tai metsästä kerätyistä nokkosista valmistetut sipsit paistuvat uunissa alle kymmenessä minuutissa.

Kirjan Nokkonen – Herkkuja ja hyvinvointia suomalaisesta superkasvista (Atena 2015) kirjoittanut Katariina Vuori kannustaa hyödyntämään nokkosta ruoanlaitossa. Pihamaalta löytyvä herkku maistuu Vuoren reseptillä sipsien muodossa.

– Nokkossipseihin sopivat parhaiten kokonaiset, tuoreet pienet kevätversot, mutta toki kesäiset, isommat lehdetkin käyvät, Vuori kertoo.

Kirjailija suosittelee maustamaan nokkossipsit esimerkiksi pippureilla, paprikalla, currylla, chilillä tai sitrushedelmien kuorilla.

– Ennen tarjoilua voit ripsaista sipseihin hieman etikkaa tai sitruunamehua, Vuori vinkkaa.

Nokkossipsit

1 l nokkosen versoja TAI lehtiä
2 rkl oliiviöljyä
suolaa
Muita mausteita maun mukaan

Jos koet tarpeelliseksi huuhdella (ei ryöpätä!) nokkoset juoksevalla vedellä ennen käyttöä, kuivaa nokkoset sen jälkeen todella hyvin.

Laita nokkoset kulhoon, roiski päälle oliiviöljyä ja ripaus suolaa, pyöräyttele nokkosia kulhossa kevyesti niin, että öljy ja suola leviävät tasaisesti.

Levitä nokkoset uunipellille ja paista 175-asteisessa uunissa n. 6–9 minuuttia, kunnes nokkoset ovat rapeita.

Lähde: Katariina Vuori: Nokkonen – Herkkuja ja hyvinvointia suomalaisesta superkasvista (Atena 2015)

Lisää aiheesta:

"Naurettavan herkullinen" kasvislisuke 10 minuutissa – tästä saat proteiinia ja kuitua!Terveellisestä raaka-aineesta koukuttavia herkkuja – nämä supersipsit peittoavat perinteiset perunalastut mennen tullenGordon Ramsaylta mullistava juuresresepti – simppeli vaihtoehto perinteisille joululaatikoille!Nokkosesta on moneksi: Joko hyödynnät takapihasi ilmaista terveyspommia?Suussa sulava bataattiresepti villitsee somessa – tätä on pakko kokeilla! Joulupöydän yllättäjä syntyy edullisesta ainesosasta: "Kaikki kyselevät aina tämän reseptin perään"
Makuja

Tuoreimmat aiheesta

Makuja
  • Eilen16:38
    Ruoka

    Saako piparitaikinaa oikeasti syödä raakana?

  • Eilen14:37
    Ruokaniksit

    Tässä on taatusti yksinkertaisin tapa poistaa avokadon kivi

  • Eilen11:30
    Jouluruoka

    Näitä tuttuja valmisruokia suomalainen suosii joulupöydässä – pakastepitsojenkin menekki kasvaa pyhinä

  • Eilen08:41
    Ravitsemus

    Kuitulisiin liittyy harhakäsitys – Hanna Partanen muistuttaa: "Ei todellakaan valitettavasti niin ole"

  • 6.12.18:15
    Kuohuviini

    Yleellisen samppanjapullon historia yllättää: "Ei voi kätkeä pommia"