Tee itse simaa vapuksi – helppo ohje
Perinteinen sima maistuu vappuna. Tämä helppo sima valmistuu kolmessa päivässä huoneenlämmössä ja viileässä viikossa. Nappaa ohje!
Mitä olisikaan vappu ilman munkkeja ja simaa? Perinteisen siman ehtii vielä hyvin valmistaa vapuksi.
Siman valmistus – nämä ainekset tarvitset veden lisäksi:
Sokeri
Fariinisokeri
Sitruunan mehu
Tuorehiiva
Rusinat
Tämä simaohje on Hellapoliisina tunnetun ruokayrittäjä Kati Jaakosen loihtima
– Itse valmistettu sima kruunaa kevään riehakkaimman juhlan, Kati totesi MTV Uutisten Makuja-ruokasivuille vuonna 2017 simaohjeestaan.
Siman valmistuksessa kannattaa muistaa yksi tärkeä seikka: simaa ei saa pullottaa liian tiiviisti käymisvaiheessa. Jos korkki on tiiviisti kiinni, on riskinä, että paine pullossa kasvaa liian suureksi.
Nappaa ohje: Vappusima – helppo ohje siman valmistukseen
Siman kylkeen munkkeja? Näin leivot parhaat vappumunkit:
Juttu on julkaistu ensimmäisen kerran huhtikuussa 2021.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Nopeat bebe-leivokset
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nopeat kalkkunawrapit
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka