Tee itse kesän hittiherkkua – raikasta ja kevyttä!
Trendiherkku poke on helppo tehdä kotonakin.
Havaijilta peräisin oleva trendikäs ruokalaji poke eli kalaa, sushiriisiä ja terveellisiä kasviksia yhdistelevä ateria on kevyttä ja terveellistä syötävää. Annoksesta voi varioida helposti oman maun mukaisen, esimerkiksi kalan voi halutessaan kypsentää ja kasviksia vaihdella toisiin. Tällä reseptillä pääset kuitenkin alkuun ja saat käsityksen ruokalajin ideasta.
Poke-kulho
4 annosta
0,5 dl soijakastiketta
2 rkl riisiviinietikkaa
1 tl seesamiöljyä
2 tl miriniä
(pieni loraus scrirachaa)
4,5 dl keitettyä sushiriisiä tai tummaa riisiä
kuutioiksi leikattua raakaa, tuoretta lohta
1 kurkku
1 iso avokado
2 dl raastettua kaalia
silputtua kevätsipulia
seesaminsiemeniä
Sekoita keskenään soijakastike, viinietikka, mirin, seesamiöljy ja sriracha. Jaa keitetty riisi neljään kulhoon. Lisää joukkoon kuutioidut lohet ja maustekastiketta. Laita vihannekset annoksen päälle omissa osioissaan ja ripottele päälle kevätsipulia ja seesaminsiemeniä. Voit tarjoilla osan maustekastikkeesta erillisestä dippikulhosta.
Lähde: Health.com
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan