Tee itse kesän hittiherkkua – raikasta ja kevyttä!

poke
Shutterstock

Trendiherkku poke on helppo tehdä kotonakin.

Havaijilta peräisin oleva trendikäs ruokalaji poke eli kalaa, sushiriisiä ja terveellisiä kasviksia yhdistelevä ateria on kevyttä ja terveellistä syötävää. Annoksesta voi varioida helposti oman maun mukaisen, esimerkiksi kalan voi halutessaan kypsentää ja kasviksia vaihdella toisiin. Tällä reseptillä pääset kuitenkin alkuun ja saat käsityksen ruokalajin ideasta.

Poke-kulho

4 annosta

0,5 dl soijakastiketta

2 rkl riisiviinietikkaa

1 tl seesamiöljyä

2 tl miriniä

(pieni loraus scrirachaa)

4,5 dl keitettyä sushiriisiä tai tummaa riisiä

kuutioiksi leikattua raakaa, tuoretta lohta

1 kurkku

1 iso avokado

2 dl raastettua kaalia

silputtua kevätsipulia

seesaminsiemeniä

Sekoita keskenään soijakastike, viinietikka, mirin, seesamiöljy ja sriracha. Jaa keitetty riisi neljään kulhoon. Lisää joukkoon kuutioidut lohet ja maustekastiketta. Laita vihannekset annoksen päälle omissa osioissaan ja ripottele päälle kevätsipulia ja seesaminsiemeniä. Voit tarjoilla osan maustekastikkeesta erillisestä dippikulhosta. 

Lähde: Health.com

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!