Tee itse kalapuikkoja – herkullinen lopputulos
Monelle kouluajalta tutuksi tulleessa kotitaloustuntien oppikirjassa Keitämme ja leivomme 1 esitellään resepti, jolla kalapuistot valmistuvat herkullisiksi kotioloissa.
Aura Liimataisen ja Tuula Teerikankaan reseptillä pakasteseidistä valmistuu tuttuakin tutumpaa arkiruokaa, kalapuikkoja. Poimi vinkit siihen, kuinka klassikkoruoka kannattaa valmistaa!
Pakastekalapuikot
1 pkt (400g) pakasteseitiä
Leivittämiseen:
1 muna
3/4 dl korppujauhoja
3/4 tl suolaa
vähän valkopippuria
1 tl paprikajauhetta
2 tl kuivattua tilliä
Paistamiseen:
Noin 2 rkl öljyä tai margariinia
Koristeeksi:
Sitruunanlohkoja, tuoreta tilliä
Riko muna lautaselle. Vatkaa sen rakenne rikki haarukalla.
Sekoita korppujauhot ja mausteet toisella lautasella.
Leikaa vähän sulanut seiti pari senttiä paksuiksi viipaleiksi.
Kastele kalapuikot munassa ja kääntele niitä sitten hyvin painellen kuorppujauhoseoksessa.
Kuumenna suuri paistinpannu ja rasva.
Paista kalapuikot aluksi hyvällä lämmöllä molemmilta puolilta kauniin ruskeiksi. Vähennä lopuksi lämpöä ja hauduta muutama minuutti.
Lähde: Aura Liimatainen ja Tuula Teerikangas: Keitämme ja leivomme 1 (WSOY)
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti