Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Tee itse kalapuikkoja – herkullinen lopputulos

Kalapuikkoja voi valmistaa myös itse.
Kalapuikkoja voi valmistaa myös itse.Shutterstock
Julkaistu 03.10.2016 20:01

MTV LIFESTYLE

Monelle kouluajalta tutuksi tulleessa kotitaloustuntien oppikirjassa Keitämme ja leivomme 1 esitellään resepti, jolla kalapuistot valmistuvat herkullisiksi kotioloissa.

Aura Liimataisen ja Tuula Teerikankaan reseptillä pakasteseidistä valmistuu tuttuakin tutumpaa arkiruokaa, kalapuikkoja. Poimi vinkit siihen, kuinka klassikkoruoka kannattaa valmistaa!

Pakastekalapuikot

1 pkt (400g) pakasteseitiä

Leivittämiseen:
1 muna
3/4 dl korppujauhoja
3/4 tl suolaa
vähän valkopippuria
1 tl paprikajauhetta
2 tl kuivattua tilliä

Paistamiseen:
Noin 2 rkl öljyä tai margariinia

Koristeeksi:
Sitruunanlohkoja, tuoreta tilliä

Riko muna lautaselle. Vatkaa sen rakenne rikki haarukalla.

Sekoita korppujauhot ja mausteet toisella lautasella.

Leikaa vähän sulanut seiti pari senttiä paksuiksi viipaleiksi.

Kastele kalapuikot munassa ja kääntele niitä sitten hyvin painellen kuorppujauhoseoksessa.

Kuumenna suuri paistinpannu ja rasva.

Paista kalapuikot aluksi hyvällä lämmöllä molemmilta puolilta kauniin ruskeiksi. Vähennä lopuksi lämpöä ja hauduta muutama minuutti.

Lähde: Aura Liimatainen ja Tuula Teerikangas: Keitämme ja leivomme 1 (WSOY)

Lisää aiheesta:

Todella helppo ja nopea valmistustapa lohelle: "Pinta saa paahteista makua ja rapeutta"Helppo lohipiirakka kaupan valmistaikinasta – nappaa mukaan vappupiknikilleKalaruokien kokkaamiseen liittyy yleinen harhakäsitys, joka kannattaisi unohtaa: "Turhan monella kotikokilla on luulo…"Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruokaJamie Oliver suosittelee valmistamaan klassikkoruoan uudella tavalla: Tämä on huijarin hernekeitto! Kotikeittiön kalapuikot
KalaMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Kala
  • 21.11.17:45
    Jouluruoka

    Nerokas graavilohikikka: Säästät jouluna aikaa ja rahaa!

  • 12.11.16:58
    Ruoka

    Hanna Sumarin uunilohi on nerokas – vain kolme ainesosaa: "Toimii vuosikymmenestä toiseen"

  • 29.9.07:45
    Ruoka

    Näistä kaloista saa eniten D-vitamiinia

  • 28.9.17:32
    Ruoka

    Näin lohen voi korvata ruoanlaitossa

  • 23.8.17:26
    Ruoka

    Kalakeitto, jota kaikkien kannattaisi kokeilla