Monelle kouluajalta tutuksi tulleessa kotitaloustuntien oppikirjassa Keitämme ja leivomme 1 esitellään resepti, jolla kalapuistot valmistuvat herkullisiksi kotioloissa.
Aura Liimataisen ja Tuula Teerikankaan reseptillä pakasteseidistä valmistuu tuttuakin tutumpaa arkiruokaa, kalapuikkoja. Poimi vinkit siihen, kuinka klassikkoruoka kannattaa valmistaa!
Pakastekalapuikot
1 pkt (400g) pakasteseitiä
Leivittämiseen:
1 muna
3/4 dl korppujauhoja
3/4 tl suolaa
vähän valkopippuria
1 tl paprikajauhetta
2 tl kuivattua tilliä
Paistamiseen:
Noin 2 rkl öljyä tai margariinia
Koristeeksi:
Sitruunanlohkoja, tuoreta tilliä
Riko muna lautaselle. Vatkaa sen rakenne rikki haarukalla.
Sekoita korppujauhot ja mausteet toisella lautasella.
Leikaa vähän sulanut seiti pari senttiä paksuiksi viipaleiksi.
