Tee itse kalapuikkoja – herkullinen lopputulos

shutterstock_129190961
Kalapuikkoja voi valmistaa myös itse. Shutterstock

Monelle kouluajalta tutuksi tulleessa kotitaloustuntien oppikirjassa Keitämme ja leivomme 1 esitellään resepti, jolla kalapuistot valmistuvat herkullisiksi kotioloissa.

Aura Liimataisen ja Tuula Teerikankaan reseptillä pakasteseidistä valmistuu tuttuakin tutumpaa arkiruokaa, kalapuikkoja. Poimi vinkit siihen, kuinka klassikkoruoka kannattaa valmistaa!

Pakastekalapuikot

1 pkt (400g) pakasteseitiä

Leivittämiseen:
1 muna
3/4 dl korppujauhoja
3/4 tl suolaa
vähän valkopippuria
1 tl paprikajauhetta
2 tl kuivattua tilliä

Paistamiseen:
Noin 2 rkl öljyä tai margariinia

Koristeeksi:
Sitruunanlohkoja, tuoreta tilliä

Riko muna lautaselle. Vatkaa sen rakenne rikki haarukalla.

Sekoita korppujauhot ja mausteet toisella lautasella.

Leikaa vähän sulanut seiti pari senttiä paksuiksi viipaleiksi.

Kastele kalapuikot munassa ja kääntele niitä sitten hyvin painellen kuorppujauhoseoksessa.

Kuumenna suuri paistinpannu ja rasva.

Paista kalapuikot aluksi hyvällä lämmöllä molemmilta puolilta kauniin ruskeiksi. Vähennä lopuksi lämpöä ja hauduta muutama minuutti.

Lähde: Aura Liimatainen ja Tuula Teerikangas: Keitämme ja leivomme 1 (WSOY)


Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat