Tee itse herkullisia kinuskikarkkeja – näin helppoa se on!

kinuskikarkit
Shutterstock

Kukapa ei rakastaisi kermaisen pehmeitä karamelleja? Katso Todd's Kitchenin videolta helppo tapa valmistaa kinuskiset herkut.

Jos karkkihammasta kolottaa, mikset kokeilisi valmistaa itse makeannälän karkottavia iltaherkkuja? Nämä kinuskiherkut sopivat myös vaikkapa lastenkutsuille!

Tarvitset:

2,5 dl maissisiirappia

0,6 dl sulatettua voita

1,2 dl kondensoitua maitoa

1,2 dl sokeria

1,2 dl fariinisokeria

1/4 tl suolaa

Tee näin: Kaada kaikki ainesosat kulhoon ja sekoita, kunnes seos on tasaista koostumukseltaan. Laita kulho mikroon kuudeksi minuutiksi, mutta sekoita kahden minuutin välein. Tämän jälkeen vuoraa vuoka leivinpaperilla ja kaada kinuskiseos vuokaan. Pese kulho heti, muuten seos tarttuu siihen kiinni. Anna kinuskiseoksen jäähtyä vuoassa parin tunnin ajan ja laita se sitten jääkaappiin vielä pariksi tunniksi. Ota vuoka jääkaapista ja leikkaa asettunut kinuskiherkku sopivan kokoisiksi paloiksi.

Katso vinkki käytännössä videolta:

Jos video ei näy mobiililaitteellasi, valitse selaimen täysversio.

MTV LIFESTYLE

Makuja.fi – tykkää meistä Facebookissa!

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.