Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Tee aitoa pizzaa - näihin täytteisiin italialaiset luottavat

Shutterstock
Julkaistu 31.05.2014 10:06

MTV LIFESTYLE

Herkullinen pizza syntyy yksinkertaisista ja laadukkaista aineksista. Kokeile näitä italialaisten luottotäytteitä.

Viikonloppu on hyvää aikaa pizzan leipomiselle. Tee pizza italialaiseen tyyliin ja valitse toimivat täytteet.

Anjovis

Anjovis on yksi klassinen pizzantäyte, jota kannattaa rohkeasti kokeilla. Italialaiset valitsevat usein valkoista anjovista tumman sijasta. Italialaisessa anjovispizzassa ei välttämättä ole lainkaan juustoa, vaan se luottaa tomaattikastikkeen, valkosipulin ja oreganon voimaan.

Salamia ja makkaraa

Italialainen salami, soppressata, on seuraava pepperoni. Sen savuinen ja suolainen maku tekee pizzasta täydellisen.

Toinen herkullinen vaihtoehto pizzantäytteeksi on mortadella-makkara, joka kannattaa leikata todella ohuiksi siivuiksi. Mortadella on parhaimmillaan, kun se on paistunut uunissa rapeaksi. Jos suomalaisista kaupoista ei löydy näitä herkkuja, käytä ilmakuivattua kinkkua tai pepperoni-makkaraa.

salami
Shutterstock

Rucola

Ainoa raaka kasvis, jota pizzan päälle kannattaa lisätä, on rucola. Rucolan pippurinen maku antaa pizzan tomaatille ja juustolle potkua, ja erityisen hyvin se toimii ilmakuivatun kinkun kanssa.

Mozzarella di bufala

Tavallinen mozzarella kruunaa pizzan, mutta erityisen hyvän pizzasta tekee puhvelinmaidosta tehty mozzarella, joka antaa pizzalle ekstra-makua. Kokeile mozzarella di bufalaa pizzan päälle, et pety!

"Perunapizza" hitti Italiassa

Todellinen hiilihydraattipommi niittää suosiota Roomassa. Taikinan päälle asetellaan ohuita perunaviipaleita, ja komeus kruunataan oliiviöljyllä, merisuolalla ja rosmariinilla. Päälle voi halutessaan lisätä myös mozzarellaa.

Lähde: huffingtonpost.com

Lisää aiheesta:

Keittiöpäällikön pizzavinkki kotikeittiöön: "Sillä voi oikeasti pelastaa sen pizzaperjantain"Katjan uunipeltikikka ja pizzapohjan sekä tomaattikastikkeen paras valmistustapa – onko tässä salaisuus täydelliseen pizzaan?Pizzaperjantai? Paras tomaattikastike pizzalle sisältää salaisen ainesosan, jota et tullut ajatelleeksiVuoden 2019 Pizzamestari paljastaa voitokkaat reseptinsä: Nämä kekseliäät herkut hurmasivat tuomariston – kokeile myös kotona!Kokeile uutta tapaa valmistaa pizza – tähän versioon ei tule ollenkaan pohjaa!Yhdistele rohkeasti – näin syntyy täydellinen gourmet-pizza!
Makuja

Tuoreimmat aiheesta

Makuja
  • Eilen16:44
    Jouluruoka

    Mitä myyntiin joulumyyjäisiin? Nämä leivonnaiset viedään käsistä

  • Eilen08:14
    Jouluruoka

    Tee itse piparijäätelöä – tarvitset vain neljä ainesosaa

  • ma16:45
    Ruokaniksit

    Saksia ei tarvita! Näin helposti avaat spagettipakkauksen

  • ma11:14
    Ruoka

    Nyt iski fetakriisi

  • ma06:51
    Hedelmät

    Tätä hedelmää Hanna Partanen suosittelee välipalaksi: "Tosi kuitupitoinen"