Tee aitoa pizzaa - näihin täytteisiin italialaiset luottavat

pizza
Shutterstock

Herkullinen pizza syntyy yksinkertaisista ja laadukkaista aineksista. Kokeile näitä italialaisten luottotäytteitä.

Viikonloppu on hyvää aikaa pizzan leipomiselle. Tee pizza italialaiseen tyyliin ja valitse toimivat täytteet.

Anjovis

Anjovis on yksi klassinen pizzantäyte, jota kannattaa rohkeasti kokeilla. Italialaiset valitsevat usein valkoista anjovista tumman sijasta. Italialaisessa anjovispizzassa ei välttämättä ole lainkaan juustoa, vaan se luottaa tomaattikastikkeen, valkosipulin ja oreganon voimaan.

Salamia ja makkaraa

Italialainen salami, soppressata, on seuraava pepperoni. Sen savuinen ja suolainen maku tekee pizzasta täydellisen.

Toinen herkullinen vaihtoehto pizzantäytteeksi on mortadella-makkara, joka kannattaa leikata todella ohuiksi siivuiksi. Mortadella on parhaimmillaan, kun se on paistunut uunissa rapeaksi. Jos suomalaisista kaupoista ei löydy näitä herkkuja, käytä ilmakuivattua kinkkua tai pepperoni-makkaraa.

Rucola

Ainoa raaka kasvis, jota pizzan päälle kannattaa lisätä, on rucola. Rucolan pippurinen maku antaa pizzan tomaatille ja juustolle potkua, ja erityisen hyvin se toimii ilmakuivatun kinkun kanssa.

Mozzarella di bufala

Tavallinen mozzarella kruunaa pizzan, mutta erityisen hyvän pizzasta tekee puhvelinmaidosta tehty mozzarella, joka antaa pizzalle ekstra-makua. Kokeile mozzarella di bufalaa pizzan päälle, et pety!

"Perunapizza" hitti Italiassa

Todellinen hiilihydraattipommi niittää suosiota Roomassa. Taikinan päälle asetellaan ohuita perunaviipaleita, ja komeus kruunataan oliiviöljyllä, merisuolalla ja rosmariinilla. Päälle voi halutessaan lisätä myös mozzarellaa.

Lähde: huffingtonpost.com

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.