Tee aitoa pizzaa - näihin täytteisiin italialaiset luottavat
Herkullinen pizza syntyy yksinkertaisista ja laadukkaista aineksista. Kokeile näitä italialaisten luottotäytteitä.
Viikonloppu on hyvää aikaa pizzan leipomiselle. Tee pizza italialaiseen tyyliin ja valitse toimivat täytteet.
Anjovis
Anjovis on yksi klassinen pizzantäyte, jota kannattaa rohkeasti kokeilla. Italialaiset valitsevat usein valkoista anjovista tumman sijasta. Italialaisessa anjovispizzassa ei välttämättä ole lainkaan juustoa, vaan se luottaa tomaattikastikkeen, valkosipulin ja oreganon voimaan.
Salamia ja makkaraa
Italialainen salami, soppressata, on seuraava pepperoni. Sen savuinen ja suolainen maku tekee pizzasta täydellisen.
Toinen herkullinen vaihtoehto pizzantäytteeksi on mortadella-makkara, joka kannattaa leikata todella ohuiksi siivuiksi. Mortadella on parhaimmillaan, kun se on paistunut uunissa rapeaksi. Jos suomalaisista kaupoista ei löydy näitä herkkuja, käytä ilmakuivattua kinkkua tai pepperoni-makkaraa.
Rucola
Ainoa raaka kasvis, jota pizzan päälle kannattaa lisätä, on rucola. Rucolan pippurinen maku antaa pizzan tomaatille ja juustolle potkua, ja erityisen hyvin se toimii ilmakuivatun kinkun kanssa.
Mozzarella di bufala
Tavallinen mozzarella kruunaa pizzan, mutta erityisen hyvän pizzasta tekee puhvelinmaidosta tehty mozzarella, joka antaa pizzalle ekstra-makua. Kokeile mozzarella di bufalaa pizzan päälle, et pety!
"Perunapizza" hitti Italiassa
Todellinen hiilihydraattipommi niittää suosiota Roomassa. Taikinan päälle asetellaan ohuita perunaviipaleita, ja komeus kruunataan oliiviöljyllä, merisuolalla ja rosmariinilla. Päälle voi halutessaan lisätä myös mozzarellaa.
Lähde: huffingtonpost.com
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa