Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Täytetyt sipulit grossetolaiseen tapaan

Julkaistu 22.07.2018 19:51

Naudan tai vasikan jauhelihalla ja mausteisella raakamakkaralla täytetyt sipulit ovat perinteinen toscanalainen herkku Grosseton kaupungista. Toimii niin kesällä kuin talvellakin, niin alkuruokana, kevyenä lounaana kuin lisukkeenakin. Itse kypsensin sipulit grillissä.

Täytetyt sipulit grossetolaisen tapaan kuuluu niihin ”konseptiruokiin”, joissa tietyt perusraaka-aineet tarjoavat alustan oman version kehittelylle. Joten sävellä vapaasti oman maun ja vaikka tähteiden pohjalta. Lihaisa sipuliseos toimii hyvänä pohjana rohkeisiinkin kokeiluihin. Kaupoista löytyy jo jos jonkinlaisia raakamakkaroita. Itse käytin mausteista chorizoa, mutta mikäli haluat hillitympää makumaailmaa, ollos hyvä vaan. Tämän ruokan voit esivalmistella hyvissä ajoin ja täyttää ja kypsentää sipulit hetki ennen ruokailua.

HUOM! Keitetyn sipulin kovertaminen on hiukan tarkkuutta vaativaa puuhaa, koska pehmeä uloin tai uloimmat kerrokset tulisi säilyä ehjinä. Mikäli se pääsee repeämään, ei paniikkia. Kääri sipuli folioon ja täytä täytteellä. Kananmunaa sisältävä seos kyllä tekee sipulista kypsyessä kiinteän.
VINKKI 1! Kypsensin sipulit grillissä. Tein niille foliosta kupin, jonka pohjalle laitoin pienen palan leivinpaperia, jotta sipuli ei tartu kiinni. Toimi erinomaisesti!
VINKKI 2! Tein täytettä kerralla isomman satsin ja sekoitin siihen seuraavana päivänä tähteeksi jäänyttä riisiä ja täytin sillä paprikoita (kts. alakuva). Kananmunan sekoitin vain näihin sipuleihin tulevaan täytteeseen.

Cipolle alla Grossetana
4 hlölle
4-8 sipulia koosta riippuen
125 g vähärasvaista naudanjauhelihaa
125 g mausteista raakamakkaraa 1 lasillinen kuivaa valkoviiniä 0,5-1 chilipalko hienonnettuna 1 tl jauhettua fenkolisiementä 1 tl jauhettua korianterinsiementä 1 kananmuna 4 rkl parmesaaniraastetta oliiviöljyä suolaa mustapippuria










Kuori sipulit ja keitä ne melko pehmeiksi suolatussa vedessä, n. 10 min. Leikkaa hiukan sipulien kantaa pois, jotta ne pysyvät pystyssä. Koverra sipulien sisustat pois niin, että vain ulommainen tai ulointa kerrosta sipulista riippuen jäävät jäljelle.
Purista makkaraliha kuoresta ulos. Hienonna sipulisisukset ja ruskista pannulla yhdessä jauhelihan ja makkaralihan kanssa. Lisää mausteet, chili ja viini. Kun viini on melkein haihtunut, anna seoksen jäähtyä (se on tärkeää, ettei kanamuna kokkeloidu). Lisää seokseen muna ja juusto ja täytä sipulin sisus. Kypsennä 180-asteisessa uunissa n. 20-25 min. Tarjoile.

Lisää aiheesta:

Mehevä maissi-kanapannuLihapullat osa 24: Leijonanpääpullat kiinalaisittainPunaviinissä haudutettu naudankylki - syvän maukkaat ribsitPorsaankylkeä vietnamilaisittainKreikka-burgeri ja täydellinen tzatzikiGrillattu porsaan poski ja pluma paprikapyreen ja yrttivinegretin kera
sipulireseptitäytetyt sipulitliharuokaraakamakkaraitalialainentoscanalainenalkuruoka

Tuoreimmat aiheesta

sipuli
  • 23.03.201718:57
    kanaruoka

    Musakhan - kanaa karamellisoidulla sipulilla ja sumakilla + KIRJA-ARVONTA

  • 29.10.201309:30
    juusto

    Kolmen juuston "pizza" polentapohjalla ja karamellisoidulla sipulilla

  • 31.07.201320:44
    balsamico

    Sinihomejuusto-balsamisipuliburgeri

  • 15.11.201206:26
    gratinoitu

    Klassikko: Ranskalainen sipulikeitto