0:30

Täystyrmäys lusikalle ja juustolle! Näihin virheisiin sinäkin olet sortunut pastaa syödessäsi

Mitä tulee pasta syömiseen, ruokabloggarin mukaan monella meistä menee tämän asian suhteen metsään. 

Poimi videolta kätevä niksi spagetin mittaamiseen.

An American in Rome -blogia pyörittävä Natalie Kennedy listasi ylös tyypillisimmät virheet, joita turistit tekevät tilatessaan ja syödessään pastaa. Kuinka moneen sinä olet sortunut? 

Lisäät liikaa parmesaania

Vaikka parmesaanijuuston lusikoiminen pasta-annoksen päälle saattaa tuntua hyvältä idealta, tämä ei kuitenkaan ole perinteinen italialainen tapa. Liika parmesaani nimittäin peittää helposti muut annoksen maut alleen.

Parmesaania tulisi siis lisätä annoksen päälle maltilla. Kannattaa myös tiedostaa, että juusto ei kuulu aivan kaikkien pastaruokiin, kuten mereneläviä sisältäviin annoksiin. 

Syöt liikaa

Moni meistä on tottunut lappaamaan lautaselleen aimo annoksen pastaa ja syömään sen pääruokana, mutta näin ei ole Italiassa. Italiassa pasta on nimittäin vain yksi osa viidestä ruokalajista koostuvaa ateriakokonaisuutta.

Pasta tarjoillaan perinteisesti ennen pääruokaa, jonka vuoksi sen annoskoko on yleensä rajoitettu noin sataan grammaan.

Jätät kastiketta lautaselle

Kun pasta on syöty, moni on tottunut jättämään kastikkeen jämät lautasen pohjalle. Jos haluat toimia kuin aito italialainen, sinun tulee puhdistaa lautanen kastikkeesta leivän palalla.

Käytät haarukkaa ja lusikkaa

Spagetin syöminen haarukalla ja lusikalla on virhe, joka erottaa turistin parhaiten paikallisesta. Spagetin syömiseen kuuluu nimittäin käyttää pelkkää haarukkaa, eikä spagettia myöskään saisi pätkiä veitsen avulla pienemmiksi paloiksi.

Lusikan käyttö pidetään perinteisessä pastamaassa lähinnä lapsellisena.

Haluat vaihtaa pastalaatua

Jos et halua saada kokin vihoja niskoillesi, älä koskaan pyydä, voisitko saada vaihtaa annoksen tagliatellan sittenkin penne-pastaan. Italiassa on satoja eri pastalaatuja, ja jokaiselle kastikkeelle löytyy juuri täydellisesti sopiva pastalaatu. Kun luotat kokkiin, et voi mennä pahasti metsään.

Lähteet: Dailymail, TheSun

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja