Mainos

"Täysin vastuutonta toimintaa!" – Lidl tuo myyntiin kuohuviinin, joka "ei aiheuta krapulaa"

Lidlin uutuusviinin odotetaan myyvän loppuun hetkessä, mutta onko se todellisuudessa sitä, mitä väitetään?

Saksalainen kauppaketju Lidl tuo torstaina myyntiin ainakin Iso-Britanniassa oman prosecco-kuohuviinin, joka on yrityksen viiniasiantuntijan mukaan täysin "krapulavapaa".

Lidlin uuden Prosecco Spumante -luomukuohuviinin on ennustetty myyvän loppuun nopeasti. Sen hinta tulee olemaan Iso-Britanniassa 9 euron paikkeilla. 

Brittilehti Metron mukaan viini sisältää vähemmän sulfiitteja ja sen vuoksi ei aiheuta yhtä helposti krapulaa.

– Meillä kaikilla on joskus ollut se kamala viinikrapula. Se johtuu sulfiitti-säilöntäaineista, joiden tarkoituksena on pitää viini tuoreena pidempään, Lidlin oma master of wine Richard Bampfield kertoo. 

Bampfieldin mukaan luomuviinin tuottajat käyttävät yleensä vähemmän sulfiitteja tuotantoprosessissa, jolloin lopullinen tuote aiheuttaa myös epätodennäköisemmin krapulan. Aiheesta voidaan kuitenkin olla montaa mieltä: krapula ei välttämättä aiheudu pelkästään sulfiiteista, vaan siihen vaikuttavat monet muutkin tekijät. 

"Täysin vastuutonta toimintaa Lidliltä"

Lidlin tempauksen on tyrmännyt esimerkiksi Telegraph-lehden viiniasiantuntija Victoria Moore. Moore muistuttaa, että alkoholi aiheuttaa krapulan, eikä suinkaan sulfiitit. 

– Enemmmän sulfiitteja löytyy kuivatuista hedelmistä, ranskanperunoista ja prosessoidusta lihasta kuin keskimääräisestä pullosta viiniä. Se joka saa krapulan kuivattujen aprikoosien syömisestä, voi ilmoittautua minulle, Moore tykittää. 

– Täysin vastuutonta toimintaa Lidliltä. Jos joku on niin tyhmä, että luulee voivansa juoda pullollisen proseccoa ja välttävänsä krapulan vain siksi, että siinä on vähemmän sulfiitteja, hän ansaitsee kaiken sen pääkivun ja pahoinvoinnin, hän jatkaa.

***

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja