Täydellistä riisiä? Näin onnistut takuulla
![Copyright: Shutterstock. Photographer: Shutterstock. riisi](https://im.mtvuutiset.fi/image/3389280/landscape16_9/1024/576/d03f78226cb8fa0621108439e08bf105/XX/riisi.jpg)
Oikein valmistetun riisin tulisi olla kevyttä ja maistuvaa, mutta valmistus ei aina onnistu suunnitelmien mukaan.
BBC-sivustolla neuvotaan, kuinka pitkäjyväinen riisi tai basmatiriisi kannattaa valmistaa.
Valmistusohje:
1. Pese riisi kylmän veden alla ennen keittämistä.
2. Valuta riisi ja laita seuraavaksi keitinastiaan. Peitä riisit vedellä niin, että niiden päällä on ylimääräistä vettä noin 1,5 senttimetriä.
3. Lisää joukkoon runsaasti suolaa.
4. Anna veden ensiksi kiehahtaa ja aseta lämpöä heti pienemmälle.
5. Peitä astia kannella ja anna kiehua noin 10–12 minuuttia.
6. Keittämisen jälkeen käy riisi hellävaraisesti läpi haarukan avulla.
LUE MYÖS:
Lähde: BBC
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka