Täydellistä riisiä? Näin onnistut takuulla

riisi
Shutterstock

Oikein valmistetun riisin tulisi olla kevyttä ja maistuvaa, mutta valmistus ei aina onnistu suunnitelmien mukaan.

BBC-sivustolla neuvotaan, kuinka pitkäjyväinen riisi tai basmatiriisi kannattaa valmistaa.

Valmistusohje:

1. Pese riisi kylmän veden alla ennen keittämistä. 

2. Valuta riisi ja laita seuraavaksi keitinastiaan. Peitä riisit vedellä niin, että niiden päällä on ylimääräistä vettä noin 1,5 senttimetriä.

3. Lisää joukkoon runsaasti suolaa.

4. Anna veden ensiksi kiehahtaa ja aseta lämpöä heti pienemmälle.

5. Peitä astia kannella ja anna kiehua noin 10–12 minuuttia.

6. Keittämisen jälkeen käy riisi hellävaraisesti läpi haarukan avulla. 

LUE MYÖS:

Lähde: BBC

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.