Täydellistä riisiä? Näin onnistut takuulla
Oikein valmistetun riisin tulisi olla kevyttä ja maistuvaa, mutta valmistus ei aina onnistu suunnitelmien mukaan.
BBC-sivustolla neuvotaan, kuinka pitkäjyväinen riisi tai basmatiriisi kannattaa valmistaa.
Valmistusohje:
1. Pese riisi kylmän veden alla ennen keittämistä.
2. Valuta riisi ja laita seuraavaksi keitinastiaan. Peitä riisit vedellä niin, että niiden päällä on ylimääräistä vettä noin 1,5 senttimetriä.
3. Lisää joukkoon runsaasti suolaa.
4. Anna veden ensiksi kiehahtaa ja aseta lämpöä heti pienemmälle.
5. Peitä astia kannella ja anna kiehua noin 10–12 minuuttia.
6. Keittämisen jälkeen käy riisi hellävaraisesti läpi haarukan avulla.
LUE MYÖS:
Lähde: BBC
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Eemeli Väyrysen lohikeitto
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka