Täydellistä riisiä? Näin onnistut takuulla

riisi
Shutterstock

Oikein valmistetun riisin tulisi olla kevyttä ja maistuvaa, mutta valmistus ei aina onnistu suunnitelmien mukaan.

BBC-sivustolla neuvotaan, kuinka pitkäjyväinen riisi tai basmatiriisi kannattaa valmistaa.

Valmistusohje:

1. Pese riisi kylmän veden alla ennen keittämistä. 

2. Valuta riisi ja laita seuraavaksi keitinastiaan. Peitä riisit vedellä niin, että niiden päällä on ylimääräistä vettä noin 1,5 senttimetriä.

3. Lisää joukkoon runsaasti suolaa.

4. Anna veden ensiksi kiehahtaa ja aseta lämpöä heti pienemmälle.

5. Peitä astia kannella ja anna kiehua noin 10–12 minuuttia.

6. Keittämisen jälkeen käy riisi hellävaraisesti läpi haarukan avulla. 

LUE MYÖS:

Lähde: BBC

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja