Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Täydellistä persiljasilppua – näin koristelet annokset onnistuneesti

persiljanippu
Shutterstock
Julkaistu 05.05.2015 09:32
Toimittajan kuva

Laura Matilainen

laura.matilainen@mtv.fi

Täydellisen persiljasilpun salaisuus on yksinkertaisesti esivalmistelu. Helpolla vinkillä onnistut varmasti. 

Näyttääkö persiljasilppusi aina epätasaiselta kasalta? Persiljasilppu on erinomainen koriste moniin ruokiin, mutta siinä onnistuminen vaatii hieman ennakkovalmisteluja ja oikeanlaista tekniikkaa.  

Salaisuus on kuivaus

Täydellisen persiljasilpun salaisuus on kuivaus. Persiljaa ei kannata yrittää hienontaa heti pesemisen jälkeen, vaan yrttinipun kannattaa antaa kuivua noin 10 minuutin ajan, esimerkiksi pyyhkeen sisällä.

Kosteus vaikeuttaa persiljan silppuamista, ja lopputulos on yleensä huono. Huolellinen kuivaus puolestaan tekee persiljasta helposti hienonnettavan, jolloin lopputuloksesta tulee tasainen ja ilmava. Irtonaista persiljasilppua on helppo ripotella koristeeksi ruokien päälle. 

Katso videolta, kuinka paljon persiljan kuivaaminen vaikuttaa lopputulokseen.

Lähde: Sunset Magazine

Tuoreimmat aiheesta

Makuja