Täydellistä pekonia – älä tee tätä virhettä paistinpannun kanssa!
Vältä nämä virheet, niin saat aamupalapöytääsi täydellistä pekonia!
Aamiaispöydän kruunaa maukas ja rapea pekoni. Kannattaa kuitenkin olla tarkkana, ettei pekonia tule pilattua paistinpannulla.
1. Älä paista pekonia pannulla
Täydellinen pekoni ei suinkaan valmistu paistinpannulla, vaan uunissa. Asettele raa'at pekoniviipaleet uunipellille asetellulle ritilälle. Kypsennä pekoneita hellävaroen ja tasaisesti uunissa vajaassa 200 asteessa noin 15 minuutin ajan – puolivälissä käännä peltiä. Näin saat tasaisen rapean lopputuloksen.
2. Älä kärvennä pekonia
Jos kuitenkin kypsennät pekonisi paistinpannulla, lisää muutama ruokalusikallinen vettä paistinpannulle heti paistamisen alussa. Näin pekonin rasva alkaa valua pois ilman, että se palaa. Siihen mennessä, kun vesi on haihtunut, pannulla on tarpeeksi rasvaa kypsentämään pekonit täydellisen rapeiksi.
3. Älä asettele siivuja liian lähekkäin
Jätä pekoniviipaleiden väliin ainakin 2,5 senttimetrin väli, jotta lämpö voi levitä tasaisesti. Näin myös rasva pääsee valumaan pois ja pekoneista tulee rapeita.
4. Vältä sotku folion avulla
Jos arvostat siisteyttä, laita uunipellin ja ritilän väliin foliota. Näin pekonirasva ei leviä ja sotke peltiä. Kun pekonit ovat valmiita, nosta folio reunoistaan ja valuta rasvat kuppiin myöhempää käyttöä varten. Pekonirasvassa voit paistaa vaikkapa perunoita!
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Eemeli Väyrysen lohikeitto
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka