Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Täydellistä pekonia – älä tee tätä virhettä paistinpannun kanssa!

Täydellisen lopputuloksen saavuttamiseksi pekonia ei kannata välttämättä paistaa pannulla.
Täydellisen lopputuloksen saavuttamiseksi pekonia ei kannata välttämättä paistaa pannulla.Shutterstock
Julkaistu 05.12.2015 08:03

MTV LIFESTYLE

Vältä nämä virheet, niin saat aamupalapöytääsi täydellistä pekonia!

Aamiaispöydän kruunaa maukas ja rapea pekoni. Kannattaa kuitenkin olla tarkkana, ettei pekonia tule pilattua paistinpannulla.

1. Älä paista pekonia pannulla

Täydellinen pekoni ei suinkaan valmistu paistinpannulla, vaan uunissa. Asettele raa'at pekoniviipaleet uunipellille asetellulle ritilälle. Kypsennä pekoneita hellävaroen ja tasaisesti uunissa vajaassa 200 asteessa noin 15 minuutin ajan – puolivälissä käännä peltiä. Näin saat tasaisen rapean lopputuloksen.

2. Älä kärvennä pekonia

Jos kuitenkin kypsennät pekonisi paistinpannulla, lisää muutama ruokalusikallinen vettä paistinpannulle heti paistamisen alussa. Näin pekonin rasva alkaa valua pois ilman, että se palaa. Siihen mennessä, kun vesi on haihtunut, pannulla on tarpeeksi rasvaa kypsentämään pekonit täydellisen rapeiksi.

3. Älä asettele siivuja liian lähekkäin

Jätä pekoniviipaleiden väliin ainakin 2,5 senttimetrin väli, jotta lämpö voi levitä tasaisesti. Näin myös rasva pääsee valumaan pois ja pekoneista tulee rapeita.

4. Vältä sotku folion avulla

Jos arvostat siisteyttä, laita uunipellin ja ritilän väliin foliota. Näin pekonirasva ei leviä ja sotke peltiä. Kun pekonit ovat valmiita, nosta folio reunoistaan ja valuta rasvat kuppiin myöhempää käyttöä varten. Pekonirasvassa voit paistaa vaikkapa perunoita!

Lisää aiheesta:

"Yksi yleisimmistä virheistä" – ethän tee näin, kun paistat pekonia? Taatusti rapea lopputulos ilman sotkua – onko tässä kaikkien aikojen helpoin tapa paistaa pekonia? Kolme erilaista tapaa kypsentää pekoni – toimittaja selvitti, mikä valmistustapa on kaikkein parasTäydellisen rapea lopputulos vähällä vaivalla – tämä on ehdottomasti paras tapa kypsentää pekoniOnko tässä rapean pekonin salaisuus? Nerokas valmistustapa takaa täydellisen lopputuloksenYleinen valmistustapa onkin väärä: Näin paistat pekonista täydellisen rapeaa pannulla
PekoniMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Pekoni
  • 31.3.07:41
    Ruoka

    "Yksi yleisimmistä virheistä" – ethän tee näin, kun paistat pekonia?

  • 01.09.202417:25
    Ruoka

    Harri Syrjänen lisää pekoniin yhden ainesosan – lyömätön lopputulos!

  • 01.01.202417:32
    Ruoka

    Testasimme "miljardöörin pekonin" – Snoop Doggin ohje pekonin valmistukseen yllättää

  • 13.11.202312:57
    Ruoka

    Näin pekonipaketille kannattaa aina tehdä

  • 29.07.202210:46
    Ruoka

    Yhdysvalloissa on tarjolla pekoninystävän unelmapesti – huimaava tuntipalkka