Täydellistä pekonia – älä tee tätä virhettä paistinpannun kanssa!

pekoni (2)
Täydellisen lopputuloksen saavuttamiseksi pekonia ei kannata välttämättä paistaa pannulla. Shutterstock

Vältä nämä virheet, niin saat aamupalapöytääsi täydellistä pekonia!

Aamiaispöydän kruunaa maukas ja rapea pekoni. Kannattaa kuitenkin olla tarkkana, ettei pekonia tule pilattua paistinpannulla.

1. Älä paista pekonia pannulla

Täydellinen pekoni ei suinkaan valmistu paistinpannulla, vaan uunissa. Asettele raa'at pekoniviipaleet uunipellille asetellulle ritilälle. Kypsennä pekoneita hellävaroen ja tasaisesti uunissa vajaassa 200 asteessa noin 15 minuutin ajan – puolivälissä käännä peltiä. Näin saat tasaisen rapean lopputuloksen.

2. Älä kärvennä pekonia

Jos kuitenkin kypsennät pekonisi paistinpannulla, lisää muutama ruokalusikallinen vettä paistinpannulle heti paistamisen alussa. Näin pekonin rasva alkaa valua pois ilman, että se palaa. Siihen mennessä, kun vesi on haihtunut, pannulla on tarpeeksi rasvaa kypsentämään pekonit täydellisen rapeiksi.

3. Älä asettele siivuja liian lähekkäin

Jätä pekoniviipaleiden väliin ainakin 2,5 senttimetrin väli, jotta lämpö voi levitä tasaisesti. Näin myös rasva pääsee valumaan pois ja pekoneista tulee rapeita.

4. Vältä sotku folion avulla

Jos arvostat siisteyttä, laita uunipellin ja ritilän väliin foliota. Näin pekonirasva ei leviä ja sotke peltiä. Kun pekonit ovat valmiita, nosta folio reunoistaan ja valuta rasvat kuppiin myöhempää käyttöä varten. Pekonirasvassa voit paistaa vaikkapa perunoita!Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja