Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Onko tässä rapean pekonin salaisuus? Nerokas valmistustapa takaa täydellisen lopputuloksen

Shutterstock
Julkaistu 01.04.2018 08:01
Toimittajan kuva

Outi Jaatinen

outi.jaatinen@mtv.fi

Pekonista tulee rapeampaa, jos pannulle lisää vettä. Samalla vältyt ikäviltä rasvaroiskeilta.

Yllä olevalla videolla näytetään, miten pekonin voi paistaa myös mikrossa.

Jos haluat pekonista rapeampaa, on siihen helppo keino: lisää pannulle vettä sen verran, että pohja peittyy.

Paista pekonia, kunnes vesi on haihtunut. Paista sen jälkeen pekoni rapeaksi miedommalla lämmöllä, neuvoo The Sun –lehti.

Muitakin hyötyjä kuin rapeus

Vinkki: Jos pekonisiivut eivät mahdu kunnolla pannulle, kannattaa paistaa niitä 200-asteisessa uunissa 20 minuuttia, ilman vettä.

Pekoni pysyi myös paremmin siivun muodossa, kun ne paistettiin käyttäen vettä.

Veden lisäämisessä on sekin etu, että se estää rasvaa räiskymästä ympäriinsä. 

Lähde: Thesun.co.uk

Lisää aiheesta:

"Yksi yleisimmistä virheistä" – ethän tee näin, kun paistat pekonia? Teetkö näin? Tämä on takuuvarma tapa jauhelihan paistamiseen – ruskistuu täydellisesti, eikä tule vetistä mössöäTaatusti rapea lopputulos ilman sotkua – onko tässä kaikkien aikojen helpoin tapa paistaa pekonia? Yksinkertainen niksi: Näin onnistut paistamaan täydellistä pekoniaYleinen valmistustapa onkin väärä: Näin paistat pekonista täydellisen rapeaa pannullaTäydellistä pekonia – älä tee tätä virhettä paistinpannun kanssa!
PekoniRuokaniksitMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Pekoni
  • 31.3.07:41
    Ruoka

    "Yksi yleisimmistä virheistä" – ethän tee näin, kun paistat pekonia?

  • 01.09.202417:25
    Ruoka

    Harri Syrjänen lisää pekoniin yhden ainesosan – lyömätön lopputulos!

  • 01.01.202417:32
    Ruoka

    Testasimme "miljardöörin pekonin" – Snoop Doggin ohje pekonin valmistukseen yllättää

  • 13.11.202312:57
    Ruoka

    Näin pekonipaketille kannattaa aina tehdä

  • 29.07.202210:46
    Ruoka

    Yhdysvalloissa on tarjolla pekoninystävän unelmapesti – huimaava tuntipalkka